Атакуваха Москва! Кремъл на нокти

Какво съобщиха от военното министерство

Атакуваха Москва! Кремъл на нокти | StandartNews.com

Напрежение над Московска област, довело до спешни съобщения от страна на Кремъл.

Русия заяви, че е заглушила днес украински дрон над Московска област, като дронът се е разбил. Това предаде Ройтерс, като се позова на руското министерство на отбраната.

"На 21 август, около 06:50 часа московско време, бе пресечен опит на киевския режим да извърши терористична атака посредством безпилотен летателен апарат.

Украинският безпилотен летателен апарат бе забелязан над територията на Московска област от дежурните сили за противовъздушна отбрана и бе заглушен със средства за радиоелектронна борба.

Вследствие на заглушаването той се разби в района на населения пункт Покровское в Рузския район на Московска област", се казва в изявление на руското министерство.

"Няма пострадали", уточни министерството.

Малко по-късно днес Русия съобщи за втори неутрализиран дрон над Московска област. Министерството на отбраната заяви, че безпилотен летателен апарат е бил забелязан и унищожен със средства за противовъздушна борба над територията на Истринския район на Московска област.

Ройтерс съобщава, че по съображения за сигурност е въведено временно ограничение в работата на московските летища "Внуково" и "Домодедово".

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай