Винено пътешествие около земята

Винено пътешествие около земята | StandartNews.com

Има ли "долче вита" без хубаво вино? Не! Ще отговорят в един глас хедонистите от цял свят. А предстоящите празници са най-подходящото време да се поглезим с нови вкусове. Да полеем традиционната баница на Коледа с напитки от Испания и Италия, да се потопим на новогодишното парти в екзотиката на Чили, Аржентина и Южна Африка. От "Платинум Брандс" вече са се погрижили за това. Компанията представи вчера в "Гранд хотел София" 29 нови вина от 12 изби по цял свят, реколта 2011 и 2014.

Сред предложенията за ценители са четирите вина Prosecco от "Fross Marai". Те се предлагат на цени от 19,90 до 29 лв. Духът на Испания идва от "Juan Gil", "Atalaya", "Can Blau" и Ateca". Най-евтиното от шестте вина струва 11,50, а най-скъпото - Mass De Can Blau - 57,50 лв.

Прочутата винена дестинация Южна Америка се представя с избите "Stellenrust" и "Aaldering", а шестте вина от тях са на цени между 15,70 и 40 лв. Чили влиза в дома ви с напитките на "Anakena", "Veramonte" и "Quintay" /от 14,20 до 28,70 лв./. А Аржентина - с 6 вина от "Norton" и "Bousquet" на цени от 14,20 до 28,70 лв.

"Създадохме "Платинум Брандс" преди няколко години с идеята да предлагаме качествени продукти и да ги презентираме по качествен начин. Ние не искаме да сме поредната компания, която предлага вносни вина, а да предложим селекция, различна за нашия пазар", каза Цветелина Николова, управляващ директор на "Платинум Брандс". Тя посочи, че предпочита испанските вина. А любимото й от новата селекция е Atalaya, защото е вкусно и "добре сготвено". "Когато вината са качествени, ще ги харесат всички - независимо дали предпочитат вкус на плодове или с повече дъб. Ще ги харесат дори хора, които не са професионалисти", убедена е Николова. Тя посочи още, че целта на проекта е подбор на вина, отговарящи на съотношението цена -качество. Засега те се предлагат в топресторантите у нас, но предстои до две седмици да влязат и в търговските вериги. "Хората трябва да опитат новите напитки, за да обогатят винената си култура. За щастие българинът пие все повече вино. А виното е изкуство, любов, приятелство", каза още Цветелина Николова. Тя издаде, че до март 2016 г. компанията ще разшири селекцията си с розета от Прованс, Франция, с още италиански еликсири, с внос от Калифорния, Нова Зеландия и Австралия.
"Подбирахме вината в рамките на 2 години. Моите фаворити са чилийските и аржентинските, но всички са уникални и със специфичен вкус. Заслужава си да се опитат", каза Стефан Ангелов, експорт мениджър в "Платинум Брандс". Компанията дистрибутира и свои собствени марки, като българските са от топизбите на "Katarzyna Estate". През последните години компанията изнася родно производство за Китай, САЩ, Швейцария и Белгия.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай