В Белгун вече гледат щрауси

В Белгун вече гледат щрауси | StandartNews.com

Добрич. Първите 33 пилета щрауси, излюпени в Германия пристигнаха във фермата в каварненското село Белгун, като пилетата се чувстват добре, съобщиха от община Каварна.

Както "Стандарт" писа, в селото в началото на тази година се засели 50-годишният немец Томан Ноуман, който е избрал добруджанското село и смята да превърне хобито си - любовта към животните, в печеливш бизнес. Ноуман направи ферма в селото, в която ще гледа щрауси и ще развъжда любимата си порода кучета - доберман, като фермата се казва "Доби и щраус".

В плановете на фермера на екзотичните пилета е в края на лятото на два пъти да пристигнат още по 20 малки щрауса, с което ще бъде запълнен капацитетът на фермата. Идеята на Ноуман е освен да отглежда големите пилета за износ на месо, което той самият уверява, че е изключително полезно, и да превърне фермата в туристическа атракция, за което вече е направил реклама в различни туристически сайтове в родината си.

Ноуман се надява немски туристи, които идват да летуват по нашите курорти да посещават "Доби и щраус", където на място ще могат да наблюдават животните в естествена среда, както и да си купят сувенири, които ще се правят от перата на големите птици.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Тагове:
Коментирай