Търсят бармани и сервитьори за остров Света Анастасия

Назначават моряци, екскурзоводи и фелдшер

Търсят бармани и сервитьори за остров Света Анастасия | StandartNews.com

Бургас. Община Бургас започва назначения на остров Света Анастасия, който отваря за туристи в началото на май. От следващия месец ще станат факт и първите подписани договори с работниците.

 

Търсят се сервитьори, бармани и готвачи за островния ресторант "100 години назад". Ще бъдат назначени още електротехници за поддръжката, екскурзоводи, моряци и охранители. "Задължително ще има и медицинско лице. Вероятно няма да е лекар, по-скоро фелдшер или медицинска сестра", заяви Кристина Вълчева, която отговаря за острова. На първо време персоналът там ще наброява над 30 души.

 

"Вече сме изпратили писмо до местното бюро по труда, тъй като смятаме да назначим една част от хората по програма на Агенцията по заетостта. Опитваме се да спестим пари, а тази програма ще поеме заплатите на персонала за първите 6 месеца", коментираха от община Бургас.

 

Местните власти вече разполагат с 3 служебни лодки. Конкурсът за тях спечели частната фирма "Аква тракс". Една от моторниците ще бъде използвана да превозва персонала до острова, втората ще доставя хранителни продукти, а третата ще бъде използвана като спасителна. В момента тече и обществена поръчка за доставки на хранителни продукти. Най-късно до края на месеца ще стане ясно името на фирмата, спечелила търга.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай