Селфи с косатка на Канарските острови

Селфи с косатка на Канарските острови | StandartNews.com

Горили, пингвини, папагали и морски обитатели привличат хиляди туристи в Лоро Парк

Ако искате да се разходите из всички кътчета на света и да се насладите на дивата природа, но нямате време и възможност, подарете си един ден в Лоро парк. Според сайта за пътешествия tripadvisor, това е най-добрата зоологическа градина в Европа. Но тези думи не могат да ви подготвят за красотата и емоциите, които ще изпитате, ако решите да посетите атракциона на един от Канарските острови - Тенерифе. В парка, който е перфектно вписан в природата, може да видите отблизо и да снимате животни от цял свят. Пингвините, които живеят на Южния полюс, горили от Африка, огромни сухоземни и водни костенурки, крокодили, морски и океански обитатели, пеперуди, папагали и дори червена панда. Преди да стигнете до разнообразието от флора и фауна, преминавайки през входа, ви правят снимка с шарени огромни папагали, на фона на орхидеи и лиани. След дългите часове от деня, на излизане може да си купите фотоса. Уверяваме ви, че почти никой не пропуска да го направи. Просто защото всеки иска да запази магията на Лоро парк за по-дълго.

Но да се върнем към началото. Първото място, през което преминават посетителите, е мост над езеро с водни лилии. В него освен бели и черни лебеди, плуват и златни рибки, за които се вярва, че носят благоденствие и богатство. Може да хвърлите монета във водите му, макар че изкушенията в Лоро парк, за които да похарчите парите си, са много.

Следващата спирка, ако се движите по схемата с номера, описана на картата, която получавате на влизане, ще ви отведе до пространството на горилите. Това е било едно от любимите места в парка на мегазвездата Майкъл Джексън. Огромните животни, които толкова много приличат на нас, хората, будят умиление, любопитство и дори жал. Може да станете свидетел на това как младежите от стадото се боричкат помежду си под зоркия поглед на старейшината. В случая това е дама. Или пък лениво се почесват и забавляват. Но не оставайте твърде дълго при горилите, освен ако не сте си предвидили цял ден в парка. Следващата спирка е царството на пингвините. Докато ги гледате как се гмуркат в ледените води с айсберги, вие сте върху движеща се пътечка и наблюдавате веселите животни от всички страни. Може да поискате да се качите на пътечката за още един тур. Така, следейки картата, ще разгледате всички обитатели и природната им среда.

Но ние ви съветваме първо да се ориентирате кога започват различните шоу програми. Часовете са написани на картата. Най-голям интерес буди представлението на делфините, което с ръка на сърцето можем да определим като едно от най-добрите не само в Европа, но и в света. След десетките подскоци, танци и игри на делфините някой малчуган има шанса да се повози на лодка, теглена от тях, да ги нахрани с риба, да ги целуне и накрая дори да получи подарък - шапка с логото на парка. Но дори и вашето дете да не е късметлията, уверяваме ви, че ще се изкушите да гледате шоуто отново и отново. Че ще плачете и ще се смеете от умиление. И ще завиждате на екипа в аквариума, който има шанс да милва, да гушка, да се вози върху гърба на делфините и дори да се изстрелва във въздуха като снаряд от тях. Съветваме ви да отидете по-рано от уречения час, за да намерите прилични места, въпреки че на шоуто можете да се наслаждавате от всяко място в публиката.
Друго представление, което не бива да се пропуска, е на косатките. Макар че огромните животни да са доста по-трудни за дресиране, ще ви очароват с акробатичните си номера. Ако решите да седнете на първите редове, имайте предвид, че ще се измокрите до кости. Защото една от атракциите е именно косатките да заливат публиката с вода, изплисквайки я от аквариума. Затова се продават дъждобрани с логото на парка срещу 3 евро в началото на шоуто. Заради огромните екрани, които следят представлението, а и публиката, аквариумът на косатките често става сцена на предложения за брак. А преди да започне самото шоу, почти всеки посетител си прави снимка с косатките, които се залепват за стените на прозрачния аквариум и като че ли позират за фотото.

Следващото шоу е с морски лъвове. Те ще ви смаят с артистичността и номерата си. Освен че честичко правят челна стойка и се разхождат с главата надолу, физиономиите, играта и преструването на умрял също са част от представлението. А един късметлия има шанса да нахрани някое от животните, да го гушне и прегърне. И, естествено, да го награди с риба заради усмивките, които предизвиква.

Шоуто, което е дало името на Лоро парк, е на папагалите. На испански "лоро" означава папагал, а самият атракцион първоначално е възникнал като парк за папагали. И днес там живеят стотици видове. А по време на шоуто те ще се представят в артистична светлина - смятат, шегуват се и отговарят на въпроси. А от време на време огромните птици прелитат из залата, на милиметри от главите на посетителите.

Червената панда се крие в клоните

И ако си мислите, че с това емоциите приключват - далеч сте от истината. Очакват ви езеро с розов облак от фламинго, терариум със змии, водни и океански костенурки, рибно царство в огромни аквариуми, акули и светещи медузи, мравояди, различни птици. Сред най-трудните за намиране в джунглата от зеленина е червената панда, която се среща в Хималаите и Южен Тибет, както и леопардите, които се крият в клоните на дърветата. При малко повече късмет обаче може да заснемете животните, които през деня обичайно мързелуват. Сред животните, които будят най-много усмивки, са сурикатите, които реагират досущ като познатия анимационен герой Тимон.

В центъра от дървени къщички се приютяват малките питомци на парка. За тях се грижат медици и специалисти, така че да радват посетителите след време в зоните за отделните животни.

Влезте в рая на пернатите

Всеки посетител става неотделима част от природата в рая на пернати. Вместо както е обичайно животните да са в клетка или поне оградено пространство, а посетителите навън, тук е обратното. Влизате в огромно пространство, покрито със ситна мрежа, така че птиците да не излитат. В зоната има стълби, които водят до върховете на дърветата, водопади и езерца. И в нея спокойно си прелитат причудливи птици и шарени папагали. А поставените по клоните чинийки с плодове и храна гарантират, че ще направите добри кадри от близко. Или пък ще накарате приятелите да ви завиждат заради поредното шарено селфи.

34 евро струва билетът

34 евро на ден струва билетът за входа в Лоро парк. Деца до 12 години влизат срещу 23 евро. Ако пък пожелаете да се върнете, можете да си вземете билети на място, като ще получите голяма отстъпка. Така можете да си купите билети и за другия лидер сред атракционите в Европа - огромният аквапарк Сиам парк. Предлагат се и билети с включен обяд и абонаментни карти. Лоро парк се намира в градчето Пуерто де ла Крус. До парка се стига с безплатно влакче, което се движи на всеки 20 минути от 9.00 часа сутринта. Съветваме ви да хванете първото, въпреки че за целта трябва да сте на спирката най-късно в 8.30 часа заради дългите опашки. Въпреки, че ви се струва, че до затварянето на парка в 18.30 часа има много време, все пак имайте предвид, че минутите и часовете в Лоро парк се изнизват буквално незабелязано. Там може да хапнете както бърза закуска, така и в ресторант, да пиете кафе и разхлаждащи напитки. Продават се и сувенири.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай