Сайт и изложба водят туристи в Самуиловата крепост

Сайт и изложба водят туристи в Самуиловата крепост | StandartNews.com

С изложба на колела в почти всички населени места на община Петрич се рекламира Самуиловата крепост. Националният парк-музей преди дни чества 33 години от официалното си откриване. „Целта ни е да представим по атрактивен начин историческата забележителност. Преди повече от година направихме сайт. Всеки може да заяви посещение и да му осигурим гид. В момента рекламираме историческия и културен паметник по малко по-различен начин.

Съвместно с Клуб „Млад планинар" организирахме пътуваща изложба, която зарадва жителите на региона", твърди директорът на Историческия музей в Петрич Сотир Иванов. Експозицията „Ненадминат по сила и ненадминат по храброст - българският цар Самуил" показва 24 постера. Заедно с нея се излъчва и филмът „Цар Самуил в битката за България". Те вече бяха представени във всички образователни институции в града и в селата. Целта бе да запознаят най-вече младите с личността на българския владетел. Над 4000 души посетиха изложбата, голям интерес към нея имаше във всички селища. Очаква се пътуващата изложба да бъде показана и в съседни общини в Пиринския край, които проявят интерес.

„Ще удовлетворим желанието на всички. Радостно е, че изложбата има такъв голям успех и хората се интересуват от живота и делото на цар Самуил", казват организаторите. Заради нововъведенията в рекламирането на парк-музея посетителите се увеличават с всяка изминала година. До края на тази се очаква те да надхвърлят 40 000 души, което ще е с 10 000 души повече в сравнение с 2014 година.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай