Руснаци полудяха по парасейлинга на морето

Броят по 60 лева за полет с парашут в Слънчев бряг

Руснаци полудяха по парасейлинга на морето | StandartNews.com

Бургас. Парасейлингът подлуди руските туристи в Слънчев бряг. Екстремната морска атракция е най-търсената от чужденците това лято.

За полет с парашут над морето буквално има опашки, твърдят стопаните на южния плаж в курорта.

Мераклиите за индивидуален полет броят по 60 лева, за да видят от птичи поглед морето и курорта. Когато "летящите" са двама, то екипът плаща общо стотачка. Най-изгодно излиза парасейлингът за трима. Групата плаща само 110 лева за невероятното удоволствие. Парашутът излита, теглен от моторница, а разходката из висините продължава точно 12 минути.

"Преживяването е жестоко, адреналинът скача на макс. Няма друг начин човек да лети толкова дълго време като птица", твърдят фенове на екстремните преживявания.

Най-запалени по парасейлингът обикновено са по-младите туристи. Има и запалянковци, които всеки ден се наслаждават на летенето. Рекордът по възраст държи 71-годишен украинец, който неотдавна шашнал новобранците на южния плаж в Слънчев бряг. Туристът в пенсионна възраст пристигнал заедно с 38-годишната си съпруга, също украинка, и платил полет за двама.

"Парасейлингът е една от сравнително новите атракции по морето. Екскурзията "птичи поглед" е на височина от 40 до 80 метра. Парасейлинг парашутът е обезопасен на 100 %, а атракцията се провежда навътре в морето", разказа Иван Рочков, който е отговорник на морските атракции на южния плаж в Слънчев бряг.

Туристите излитат екипирани със спасителни жилетки като задължително са преминали кратко обучение при професионален инструктор. По-страхливите летовници пък предпочитат традиционния банан, който струма само 15 лева. С 5 лева по-скъпа е разходката върху надуваемо гигантско кресло, теглено от моторница.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай