Руски журналисти са очаровани от Царевец

Руски журналисти са очаровани от Царевец | StandartNews.com

Водещи руски журналисти, които гостуваха у нас по покана на зам.-министъра на икономиката Бранимир Ботев, са очаровани от спектакъла "Звук и светлина" на Царевец, както и от родните вина и кухня. Това стана ясно след посещението на представители на най-тиражните руски медии. Те се убедиха, че наводненията не са довели до сериозни поражения в морските ни курорти. Гостите се запознаха и с възможностите за спа, културен и винен туризъм.

Журналистите са били впечатлени от най-старото обработено злато в света във Варненския музей, посетили са детския лагер в "Камчия", голф комплексите по Северното ни Черноморие, Балчик, Свети Влас и Несебър. Изпробвали са лично калните и солените вани в Поморие. Зам.-министър Ботев ги е посрещнал и на неформален обяд в семейната си къща край Варна, където са дегустирали и вина от региона на Розовата долина.

През тази седмица консулската ни служба в Москва ще издаде 200-хилядната виза за руски туристи, съобщи Ботев. Това се случва 4 дни по-рано спрямо издаването на 200-хилядната виза през миналата година, обясни той. За да улесни издаването на визи, страната ни ще открие и нови консулски служби в Санкт Петербург и Екатеринбург.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай