Румънци пълнят хотелите по морето през уикенда

Румънци пълнят хотелите по морето през уикенда    | StandartNews.com

Румънци пълнят основно луксозните хотели по морето през уикенда. Доста сериозни са все още намаленията през юни. В 4-звездни хотели цените на ол-инклузива са между 25-30 евро на човек и са доста по-ниски в сравнение със същия период на миналата година. Това коментира доц. Стоян Маринов от Варненската туристическа камара.

Съседите от север идват в петък и си заминават в неделя вечер или понеделник сутринта, като наистина отсядат в луксозните бази на Златни пясъци и в курорта „Св.Св.Константин и Елена". Tова лято хотелите по морето отварят поетапно и със забавяне от десетина дни. Ако резервациите са малко, прехвърлят ги към други хотели.

75 % от миналогодишните германски туристи са направили резервации, отчели наскоро големите туроператори на немския пазар пред заседание на УС на Варненската туристическа камара. Останалите 25 % ще заложат вероятно на офертите „ ласт минит".

Притесненията за украинци и руснаци остават. Има проблем и с визите в Беларус, особено за туристите, които искат да заобикалят точката на конфликтите в Украйна. Те трябват да минат през Словения или Полша, където бият шенгенски визи, но при условие –една нощувка.Това оскъпява пътят на туристите от Беларус с поне 100 евро на човек.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай