Рекламираме туризма с 18 милиона лева

Националната кампания "Чудесата на България" получи признанието на бранша

Рекламираме туризма с 18 милиона лева | StandartNews.com

София. 18 млн. лв. са предвидени за национална реклама на България като туристическа дестинация през 2014 г. Докато през последните 12 месеца след всички съкращения на предвидените средства за популяризиране на родните атракции и чудеса държавата отдели 3 млн. лв. Това обясни зам.-министърът на икономиката Бранимир Ботев.

Новината, че най-после туризмът, който дава 15% от БВП на страната, е признат за структуроопределящ бранш, бе поднесена от Ботев като подарък за 20-ата годишнина на Българската хотелиерска и ресторантьорска асоциация. През следващите 7 години туризмът ще може да разчита и на допълнителни средства в размер на десетки милиони, които ще може да бъдат усвоени по оперативните програми "Региони в растеж" и "Конкурентоспособност". За тях ще могат да кандидатстват както общини, така и неправителствени и религиозни организации. Размерът на средствата ще стане ясен, след като страната ни получи одобрение на финансовата рамка на оперативните програми за следващия програмен период 2014-2020 г.

В сряда вечерта на тържествена церемония в столицата БХРА раздаде годишните си награди. Главният редактор на в. "Стандарт" Славка Бозукова получи признанието на бранша за усилията на изданието да популяризира родните чудеса с националната кампания "Чудесата на България" и връчи наградата в категорията "Морски четиризвезден хотел на 2013 г." на Грифид Хотел Метропол - Златни пясъци. Признание от колегите си получи и председателят на БХРА Благой Рагин. Сред 26-те победители бяха още община Казанлък, "Парк Хотел Пирин"- Сандански, обекти в Банско, Самоков, Добрич, Хисаря, Шумен, София и Харманли. За най-голяма инвестиция в туризма на 2013 г. отличиха "Фрапорт Туин Стар Еърпорт Мениджмънт" АД.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай