Провал грози сезона в Бургас

Провал грози сезона в Бургас | StandartNews.com

Бургас. Туристическият сезон в Бургас е застрашен от провал, обяви концесионерът на Северния плаж в морския град Атанас Атанасов. Причината е, че има сериозна опасност стопанисващата фирма "Бургас бийч" да се оттегли от концесията.

"Много сериозно обмислям дали да се откажа от стопанисването на Северния плаж. Мотивите ми са свързани с некоректната кампания от страна на определени лица и медии, която цели да урони престижа на фирмата, на плажа и на град Бургас", заяви Атанасов. Той уточни, че не е взел категорично решение, но ако се оттегли от стопанисването на ивицата, това ще доведе до пагубни последици за туристическия сезон.

От стопанисващата фирма "Бургас бийч" заявиха, че са инвестирали огромни финансови средства, за да превърнат плажната ивица в номер 1, а в отплата са получили измислени обвинения, че съсипват плажа. В официално изявление до медиите се припомня, че най-големите атаки са били заради пясъчните диги, които бяха издигнати, за да предпазят ивицата от морските вълни. "За всички е ясно, че благодарение на тези диги ивицата бе запазена в пълната си цялост и с нищо не е увредена природата. Въпреки това некоректната кампания срещу "Бургас бийч" продължава", се казва в разпространеното изявление на фирмата наемател.

Концесионерът Атанасов призова кръга от лица, разпространяващи тези твърдения, да поемат стопанисването на северната ивица и да осигурят водно спасяване, охрана и цялостна подръжка. Той предупреди, че ако се провали сезонът, без препитание ще останат близо 250 души, ангажирани в обслужването на Северния плаж. От "Бургас бийч" обявиха, че ще изпълнят ангажимента си и ще открият официално сезона на 1 юни. Стартът ще бъде даден със зрелищна заря в 22.30 ч.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай