Представят iPad 5 на 22 октомври

Представят iPad 5 на 22 октомври  | StandartNews.com

Вашингтон. Американският гигант Apple ще представи новият таблет iPad 5 на 22 октомври, потвърдиха от онлайн изданието AllThingsD.

Новият iPad ще използва новия 64-битов процесор на Apple. Очаква се сензорът за пръстови отпечатъци Touch ID също да намери място във финалната версия на устройството.

iPad 5 ще запази същия 9.7-инчов дисплей, който може да получи малко по-висока резолюция. Самият корпус обаче ще бъде по-малък, тъй като ще последва тенденцията от iPad mini и ще е с по-тънка рамка около екрана.

По-малкият таблет също ще бъде обновен. Той ще получи Retina дисплей, като според Current Editorials решението все още не е окончателно поради притеснения за намаляване на живота на батерията. Изданията се разминават и за новия процесор на iPad mini. Според AllThingsD не е изключено той да е 64-битовият модел, но източниците на другото издание посочват, че малкият таблет ще разчита на A6 процесора от iPhone 5 и iPhone 5c.

Очаква се серията MacBook Pro и Mac mini също да бъде обновена. Компютрите ще получат най-новите Intel Haswell процесори. Паралелно с това ще бъде обявена датата и на дебюта на новия Mac Pro.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай