Откриват летния сезон в Пампорово на 31 май

Откриват летния сезон в Пампорово на 31 май | StandartNews.com

Пампорово. Веднага след края на зимата в Пампорово вече тече трескава подготовка за лятото на 2014-та. За да може всичко да е готов за 31 май – когато е официалното откриване на летния сезон в курорта.

Тази година Пампорово залага много на летния туризъм, като ще привлича туристите освен с прохладата на планината, красивата природа и забележителностите в района, така и с много забавления и интересни предложения. Една от най-големите атракции в курорта е най-бързо развиващият се парк за планинско колоездене в България и региона.

Летният сезон в Пампорово ще бъде официално открит с безплатни лифтове за всички посетители на курорта, а на следващия ден – 1-ви юни – Денят на детето, от Вело парк Пампорово са подготвили специална програма за всички подрастващи. Освен че, децата до 12 години ще имат свободен достъп до лифтовите съоръжения, ще могат да се включат в много игри, безплатно обучение и други приятни изненади.

Само няколко седмици по-късно, на 20-22 юни, Вело парк Пампорово ще бъде домакин на единственото за страната ни тази година, голямо международно състезание по спускане и крос кънтри.

Надпреварата Pamporovo Bike Cup е от клас 1 и е включена в календара на Международния Колоездачен Съюз. Очаква се по време на състезанието на родна земя да пристигнат много популярни чуждестранни атлети, защото състезанието носи точки за световната ранглиста и има примамлив награден фонд. Интересен факт е, че до този момент в страната ни никога на се е провеждало състезание от клас 1 в Олимпийската дисциплина крос кънтри и това ще бъде първото такова събитие в България с цел да се превърне в ежегодна традиция.

През целия сезон на място ще се провеждат много събития и различни активности, като акцент на програмата е състезанието 4X Pro Tour Пампорово – кръг от световните серии в една от най-атрактивните дисциплини - форкрос.

Състезанието ще се проведе на 22-24 август, като то не просто ще бъде кръг от най-популярното състезание по форкрос в света, а ще бъде и големият финал на турнира. Очаква се в България да пристигнат едни от най-големите звезди, като вече е потвърдено участието на няколко световни шампиона.

Освен всички интересни летни активности, друга добра новина е, че тази година ще работят и голяма част от хотелите в курорта, които ще зарадват туристите с различни предложения и атрактивни цени.

За тази година има подготвена специална ежеседмична програма, от която ще могат да се възползват всички посетители на курорта, за да разнообразят максимално престоя си в планината и да го направят незабравим.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Тагове:
Коментирай