Нашенци и чужденци вдигат къщи за гости в Делчево

Нашенци и чужденци вдигат къщи за гости в Делчево | StandartNews.com

Благоевград. Не само българи, но и чужденци строят къщи за гости в гоцеделчевското село Делчево. Инвеститорският интерес не секва заради бума на туристи през последните години в красивото селище в Пирин планина. Това накара местни хора, бизнесмени от страната и чужбина да стягат стари и да вдигат нови сгради. Заради наплива на гости вече са построени над 20 къщи, които предлагат около 200 легла за нощувка и всички удобства за обитателите.

„Отвориха и 3 механи в селото, за да има къде гостите да хапнат и да пийнат. Селището разполага и с два паркинга за над 100 автомобила, тук заработи вече и туристически център", сподели кметският наместник Иван Панайотов.

Тук свой дом имат и няколко чужденци – холандци, германци, французи, поляци, гърци. Част от тях също разчитат на туристическия бизнес. И вдигат къщи за гости. Един от тях е пенсионерът и бивш фармацевт от Холандия Вилям Ван ден Берг, който притежава 7 такива сгради. Той е убеден, че тук тепърва ще идват все повече туристи. „"При мен гостуват не само мои сънародници, но и французи, и германци. Всички са възхитени от селището, от природата. За тях това спокойствие тук е сбъдната мечта", твърди холандският инвеститор.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай