Намаляват цените на билети и карти за лифтове на Витоша

Намаляват цените на билети и карти за лифтове на Витоша | StandartNews.com

София. Билетът за кабинковия лифт Симеоново – Алеко, който софиянци най-често използват за да се качат на Витоша, поевтинява с 4 лв. за новия зимен сезон. Новината съобщиха за Стандарт Нюз от дружеството „Витоша ски", което е собственик на лифтовите съоръжения. Така цената на двупосочния билет пада от 14 на 10 лв. Също с 4 лв. по-малко вече ще се плаща за полудневната карта за лифтовете в района на „Алеко". Досега цената бе 26 лв., а новата е 22 лв.

„Взехме това решение водени от принципа за баланс между цени и предлагани услуги, и за осигуряване на по-големи възможности за гражданите за спорт и излет в планината", коментираха още от съвета на директорите на „Витоша ски".

Въпреки повишаващите се цени на горива и електроенергия, цената на целодневната карта за пети пореден сезон се запазва на 35 лв. Цената на картата за лифт за вечерно каране ще е 22 лв. Запазват се непроменени и цените на услугите на ски и сноуборд училище „Витоша ски". В цените на всички карти и някои видове билети, свързани с ползването на пистите, е включена планиниска (медицинска) застраховка, а в билетите само за транспортни цели – застраховка „злополука".

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай