Министър рекламира античната крепост на Монтана

Министър рекламира античната крепост на Монтана | StandartNews.com

Министърът на туризма Николина Ангелкова посети античната крепост „Монтанезиум", която е един от 50-те интересни, но малко известни туристически обекти. За тях правителството отдели 2 млн. лв., за да бъдат рекламирани за вътрешен туризъм. Целта ни е да превърнем туризма в индустрия, каза тя.

Министерството на туризма е предприело кампания за повече информираност на гражданите. Едно проучване е показало, че 63% от българите искат да посещават интересни обекти у нас. Ние имаме богата история, но много хора не я познават. Министър Ангелкова призна, че идва за първи път в крепостта и не познава и останалите обекти от област Монтана, включени в списъка на 50-те. Общините също трябва да рекламират своите дадености и да участват в туристическите борси и изложения. На 50-те обекти ще има малка, символична такса, което ще бъде приход за общините.

Министър Ангелкова съобщи, че се готвят промени в закона за туризма. До юни ще приключат обсъжданията им с НПО и зелени сдружения и ще бъдат внесени за утвърждаване. Промените целят да бъдат стимулирани селищата да развиват целогодишен туризъм.

Министър Ангелкова посети и Берковица. Във Вършец тя разгледа Слънчевата градина, която пострада в края на януари от ураганния вятър. Повалени са много дървета. Министерството на туризма няма средства, с които да подпомогне възстановяването и. Но ще се обърне към организации, частни спонсори, които да помогнат за това. Слънчевата градина също е включена в списъка на 50-те интересни, но малко известни забележителности у нас.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай