Масажи сменят ол инклузива

Предвиждат се облекчения за инвеститори в туризма

Масажи сменят ол инклузива | StandartNews.com

Хотелите по Черноморието ще излязат от all inclusive модела и ще се пренасочат към провеждане на балнео-саниториално лечение. Тази прогноза за развитие на морския туризъм у нас е посочена в проекта за Стратегия за устойчиво развитие на туризма в България, който е публикуван за обществено обсъждане на сайта на икономическото министерство.

Според документа хотелите по родното Черноморие могат да осъществят това пренасочване, като се обвържат със санаториуми, намиращи се в близост до тях, или създадат собствени медицински центрове. Според ресорния зам.-министър страната ни може да се превърне в спа центъра на Европа.

Очаква се до 2020 година хората на възраст 65+ да достигнат дял от 20% от населението на Стария континент. Така реално в бъдеще битката за този сегмент туристи ще излезе на преден план.

Другата основна тенденция в развитието на туризма е засилването на потока посетители от Азия. Това провокира създателите на Стратегията да подчертаят, че България се нуждае от реклама като част от паневропейски канал, тъй като туристите от Азиатско-тихоокеанския регион често комбинират европейските дестинации, които посещават.

Като цяло до 2020 година общият брой на входящите туристи у нас трябва да расте средно с 4% на година, а до 2030 година - средно с 3% на всеки 12 месеца. Така към края на 2030 година входящите туристи трябва да достигнат 12 млн. души годишно или близо два пъти повече от сега.

Предвижда се и въвеждане на облекчения за инвеститори, според които всяко обжалване на инвестиционен проект ще струва даден процент от стойността му на жалбоподателя.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай