Любимец: "Глухите камъни" крият още изненади

Любимец: "Глухите камъни" крият още изненади | StandartNews.com

Хасково. Комплексът „Глухите камъни" край село Малко градище заслужава да е № 1 в класацията на "Стандарт" „Чудесата на България", защото е наистина уникално място, твърдят от Любимец.

"Проучвания от археологът Георги Нехризов обект тепърва ще изненадва и очарова. Всички прогнози на специалистите са край Малко Градище ще излезе нещо по-велико от Перперикон, затова хората трябва да гласуват за бъдещето на този обект", призова кметът на Любимец Анастас Анастасов.

"Само след няколко години „Глухите камъни", ще се превърнат не само в запазена марка на нашата община, но ще са и един от брандовете на туризмът в България", уверен е управникът.

По този повод той подчерта, че в момента община Любимец съвместно с фондацията на доц. Георги Нехризов „Родопика" и терското каймаканство Енес кандидатства по проект по трансгранично сътрудничество. Ако той бъде финансиран сградата на училището в селото в подножието на „Глухите камъни" ще бъде превърната в информационно-археологическа база. Освен това по проект общината изгражда и инфраструктурата към магическото място.

„Глухите камъни са нашата гордост! От там очаквайте още история, затова гласувайте!, подканва още кметът Анастасов.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай