Ледена буря провали конкурса за шеф на о. Св. Анастасия

Ледена буря провали конкурса за шеф на о. Св. Анастасия | StandartNews.com

Бургас. Силни ветрове, поледици и морска буря провалиха последния тур за шеф на остров "Света Анастасия". Лошото време сериозно объркаха сметките на общинарите, които планираха да препитат последните 18 кандидати в екстремни условия на острова.

Мераклиите да управяват "Света Анастасия" трябваше да се справят на място с тайна задача, за да се тестват способностите им за бърза и адекватна реакция. Организацията обаче пропадна заради морските бури, които се вихрят от няколко дни край морето. Общинската комисия, която отсява кандидатите, промени в последния момент регламента и реши последният тур да бъде проведен в града вместо на острова. Финалът ще се състои този петък, а след това ще стане ясно името на първия шеф на остров в България.

Вече са утвърдени цените за транспорт и услуги на острова. 9 лева ще бъде цената на двупосочния билет с кораб за възрастни, а 6 лева ще плащат ученици, студенти и пенсионери. За хлапета до 7-годишна възраст и за хора с увреждания плаването ще бъде гратис. Круизите тръгват от началото на месец май, а според предварителния график корабчето ще извършва по 5 курса дневно. Срещу цена от 40 до 70 лева туристите могат да нощуват насред морето в автентични манастирски килии.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай