Кметове рекламират крепости с отстъпка

Кметове рекламират крепости с отстъпка | StandartNews.com

Общините ще плащат наполовина, когато участват в международни изложения

Хотелите да бъдат вързани в специална система с МВР и НАП. Това предложи Министерството на туризма. "Целта е да има Единна система за туристическа информация и комуникация. Искаме да вържем регистрите на хотелите с МВР и НАП, за да не се получава разминаване в подаваните данни", обясни ресорната министърка Николина Ангелкова.

През следващата седмица ще бъде представена и Концепция за управление на морските плажове, които от 2016 г. ще бъдат вече към туристическото ведомство. Вниманието ще се фокусира върху няколко момента, на първо място, разделяне на плажовете по функционалност и създаване на методика за определяне цените на чадърите и шезлонги и т. н. Предвижда се и по-строг контрол, завишаване на санкциите при нарушаване на изискванията. По думите на Ангелкова в рекламата през 2016 г. водещ ще бъде културно-историческият туризъм, а разработените дестинации вече ще бъдат "облечени" в карти, дипляни. "Много са важни общите усилия на държавата, на местните власти и бизнеса. До дни ще бъде представен и Регистър на туристическите атракции, така онлайн всеки желаещ ще може да направи справка за интересуващия го обект - социализация, паркинг, път, цена на входни такси и т.н.", обясни министърът на туризма. Средствата, които Министерството на туризма ще поиска за реализиране на цялостната си стратегия и новите концепции за 2016 г., са 34 млн. лв., в тях са включени и средствата за реклама. С цел общините да участват по-активно в национални и международни изложения, министерството е намалило с 50% таксите. Сега от общо 265 общини само 28 участват на подобни туристически борси, което е много нисък процент.

"Работим вече за сезон "Лято 2016", залагаме на масирана и фокусирана реклама. Имаме сключени договори за стратегическо партньорство с големи туроператори, стартира и реклама през онлайн платформите основно google, facebook, YouTube, което ще е основният ни акцент. През следващата година ще бъдат организирани и 100 турове с български чуждестранни журналисти", коментира още в Кърджали министърът на туризма. И отчете, че спадът на туристите този сезон към момента е 15%. Ангелкова съобщи още, че се наблюдава 5% ръст на български туристи, който е минимален, но показва една положителна тенденция.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай