Хвалят курортите ни пред руски депутати

Хвалят курортите ни пред руски депутати | StandartNews.com

Пускат още чартъри от Москва, Санкт Петербург и Казан

България е на първо място сред дестинациите, подходящи да приемат руския туристопоток през 2016 г. Това каза Олег Сафонов, ръководител на Федералната агенция по туризъм на Русия при представянето на страната ни в рамките на изслушванията в Държавната дума на Федералното събрание на Руската федерация в присъствието на първия й заместник-председател Иван Мелников. Българският министър на туризма Николина Ангелкова бе единственият представител на държава от региона, която имаше възможност да представи страната ни като атрактивна туристическа дестинация. Сафонов и Мелников подчертаха, че мерките, които взима българското правителство за насърчаване на туристопотока от Русия са видими и дават все по-добри резултати. Те отчетоха и предимството на страната ни като сигурна и спокойна дестинация. Заради интензивния диалог между двете държави в областта на туризма е и поканата към Ангелкова да говори пред Думата, като подобно изслушване на български министър не е имало повече от 27 години. "Руснаците са сред най-многобройните чуждестранни туристи в българските летни курорти и за нас като администрация е много важно да създадем най-добрите условия и да стимулираме повече техни пътувания към страната ни", каза министър Ангелкова. И допълни, че се полагат всички усилия визите да се издават в много кратки срокове, за да се отговори на интереса към т.нар. "last minute" почивки. Тя представи България като целогодишна дестинация и разказа за възможностите за лятна почивка у нас, за планински, балнео и спа, религиозен и екотуризъм. "Това, което ни прави наистина уникални, е огромното историческо наследство съсредоточено на нашата територия", каза още министърът на туризма.

Предвижда се увеличаване на чартърни полети за предстоящия сезон от Москва, Санкт Петербург, Казан, Нижни Новгород, Ростов на Дон, Перм, Челябинск, Волгоград, Самара, Уфа. Очакванията на бизнеса са, че всичко това ще доведе до ръст на руските туристи от около 20 до 30% през предстоящия летен сезон.

Повече от 100 туристически фирми и браншови организации от България и Русия обсъждаха мерки за увеличаване на туристопотока през 2016 г. на кръгла маса в Москва, организирана от туристическото ни министерство.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай