Фалирал туроператор провали 300 почивки

Фалирал туроператор провали 300 почивки | StandartNews.com

Служители на "Арайвълс-ИДИ" търсели партньори дни преди фирмата да спре работа

Над 300 души останаха без планираните майски ваканции в Сардиния, Римини и Левкада. Причината е в обявилия несъстоятелност туроператор "Арайвълс-ИДИ" само ден преди клиентите да отпътуват, както вчера "Стандарт" първи писа. Комисията за защита на потребителите вече е започнала проверка по обявената молба за несъстоятелност. Голяма част от представителите на агениции в бранша се чудят дали фалитът не е част от някаква схема и дали не е умишлен. Сайтът на агенцията от вчера е неактивен.

Фирмата е на пазара от 2000 г., има своето реноме и до момента е нямало никакви слухове за разклатеното й финансово състояние. Специализирана е предимно в пътуванията към Италия, но предлага и други дестинации. Предимно екзотични като Индия, Непал, Китай, Виетнам, ЮАР, САЩ, Канада, Коста Рика, Перу, Австралия и Нова Зеландия. Само допреди две седмици представители на компанията са търсели партньори сред останалите агенции, убеждавайки ги по офисите в качеството на програмите си. И много убедително са обосновавали по-евтините ваканции до Тайланд например. Предлагали са не само майските си програми, но и тези за есента.

За клиентите на агенцията остава неудоволството от провалената ваканця. Финансовите си искове за платените почивки те трябва да отправят към застрахователя на туроператора "Евроинс", който вече приема жалбите. Не се изплащат средства за платените допълнителни услуги или атракции.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай