Банско открива сезона с асфалтирани улици

Банско открива сезона с асфалтирани улици | StandartNews.com

Банско. Курортът Банско ще открие новия зимен сезон в събота, 13 декември, с асфалтирани улици.

Само преди 40 дни градът приличаше на истинска строителна площадка. Цяла година там се работи по изграждане на пречиствателна станция, канализация и водопровод по проект за 90 милиона лева, осигурени от Оперативна програма "Регионално развитие". Изпълнението на ремонтните дейности обаче се забави, което изправи на нокти не само общинската управа, но и местните хотелиери и представители на туристическия бизнес. Разкопаните улици в края на октомври бяха 25.

„Добрата новина е, че почти всички пътни артерии са завършени. Строителите се постараха доста, за да изпълнят дадения им от мен срок – до 5 декември всички улици да са готови. Само 2-3 крайни отсечки остават за приключване, тъй като ежедневните дъждове не позволиха това да се случи", заяви кметът на община Банско Георги Икономов. Той увери, че туристите няма да газят в кал.

Преди дни градоначалникът забрани и извършването на външни строителни работи на всички строежи на територията на населеното място. Слага се край и на разкопаването на улици, тротоари и общински площи за периода от 12 декември тази година до 31 март 2015 г. До 23 декември всички незавършени строежи трябва да се обезопасят и да се почистят строителните отпадъци от районите около тях. Боклуците пък да се извозят на регламентираните за целта сметища. За неспазване на кметската заповед общината ще налага глоби на нарушителите.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай