Авария спря туристите на остров Света Анастасия

Авария спря туристите на остров Света Анастасия | StandartNews.com

Бургас. Авария в електрическата мрежа спря туристическите турове до бургаския остров Света Анастасия. Проблемите са започнали още през почивните дни, когато токът започнал често да спира. За да се открие причината, от община Бургас решиха да спрат плаванията до острова за два дни. Чиновниците се извиниха, че за понеделник трябва да се отменят всички резервации.

От ЕВН съобщиха, че става въпрос за прекъсване на един от захранващите кабели, който не е собственост на дружеството. Въпреки това от ЕВН са изпратили технически екипи, които да помогнат за откриването и отстраняването на аварията. Според управата на острова аварията е станала в местността "Отманли", която се намира южно от Бургас.

"Надяваме се, че два дни ще бъдат достатъчни, за да се справим с проблема. Очаква се корабчето да плава отново на 21 май", съобщиха от община Бургас. Въпреки това за момента е спряна предварителната продажба на билети.

Интересът към остров Света Анастасия е огромен. От 15 май, когато започнаха круизите до него, той е посетен от близо 700 туристи.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай