Zoom за Mac може да ви записва и когато не го използвате

Дори актуализацията за отстраняване на проблема не помага, твърдят специалисти

Zoom за Mac може да ви записва и когато не го използвате | StandartNews.com

Потребители на Apple алармират, че Zoom държи микрофона им включен, дори когато просто са отворили софтуера за видеоконференции на компанията във фонов режим. Както съобщава The Register, проблемът изглежда засяга собственото приложение на Zoom, инсталирано на MacBook и Mac с MacOS Monterrey.

Причината, поради която потребителите на Zoom са успели да открият, че приложението е включило техните микрофони е, че Apple наскоро въведе визуален сигнал, който предупреждава потребителите, когато дадено приложение или устройство получава достъп до техния микрофон или камера. Тези предупреждения се появяват в лентата с менюто като оранжева точка, когато се използва микрофонът, или като зелена точка, когато се използва камерата.

Обновено, но не поправено

След пускането на macOS Monterrey в края на миналата година потребителите на Zoom за първи път забелязаха този проблем и се обърнаха към страницата за поддръжка на компанията, за да изразят своите опасения. Това накара Zoom да пусне актуализация в края на декември, която имаше за цел да отстрани грешката.

Макар че в бележките за пускане на актуализацията се съобщава, че версия 5.9.1 (3506) на Zoom "разрешава проблем, свързан със светлинния индикатор на микрофона, който се задейства, когато не сте на среща в MacOS Monterey", изглежда, че поправката не е подействала, тъй като потребители все още виждат оранжевата точка след прилагането ѝ.

Тъй като все повече хора работят от дома си, много потребители оставят Zoom отворен, за да са готови за следващото си обаждане. Въпреки това, докато този проблем не бъде напълно отстранен, вероятно е най-добре да отваряте приложението преди обаждане и да го затваряте веднага след това.

А тук ще намерите още технологични новини!

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай