Xiaomi анонсира умна врата, която разпознава лица

Китайската компания е стартирала проекта в платформа за групово финансиране.

Xiaomi анонсира умна врата, която разпознава лица | StandartNews.com

Основната цел на Xiaomi за сега е да набере средства за по-нататъшно разработване на интелигентната врата. Засега вече има прототипи, а името е Xiaobai Blade Star. Входната врата идентифицира домакина с помощта на технология за 3D разпознаване на лица. Допълнителни начини за отваряне на устройството са скенер за пръстови отпечатъци, парола или NFC. Освен това разполага с два дисплея: външен 5-инчов и вътрешен 10,1-инчов.

Цялата система се захранва от осемядрен процесор MediaTek Kompanio 500. Производителят уверява, че интелигентната врата разчита лицето за по-малко от секунда на разстояние до 1 метър. Устройството може да съхранява до 255 лица едновременно и вероятността за грешка при разпознаването е много малка.

"Чудната врата" е оборудвана с две камери, едната с режим за нощно виждане, а другата е обикновена. За пълноценни видеоразговори и комуникация през вратата устройството е оборудвано с микрофон. Вграденият PIR (пасивен инфрачервен сензор за движение) подпомага работата на джаджата.

Устройството е интегрирано в екосистемата за интелигентен дом на Xiaomi. С инсталирането на приложението е възможно да синхронизирате входната врата със смартфона си. Ако случайно оставите вратата отворена или някой дойде, докато ви няма, ще бъдете уведомени.

Xiaobai Blade Star е изработен от подсилено желязо с дебелина 3,5 инча. Интелигентната врата се предлага в няколко размера и два цвята: сив и кафяв. Доставките ще започнат през юни 2022 г.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай