ВИДЕО и СНИМКИ: БМВ представи първия си електромобил

ВИДЕО и СНИМКИ: БМВ представи първия си електромобил | StandartNews.com

Мюнхен. Германският автомобилен производител БМВ представи първия масов електромобил - БМВ i3, на компанията. Возилото ще постъпи за продажба на европейския пазар през ноември 2013 г. От немския производител подчертаха сериозните си и дългосрочни амбиции, които имат относно развитието в този сегмент.

В понеделник новият модел бе представен на изложения в Лондон, Ню Йорк и Пекин. От БМВ се надяват, че ще успеят да раздвижат пазара на този тип автомобили, на фона на останалите компании, които имат сериозни затруднения при продажбата на електромибилите си.

СНИМКИ - ТУК!

"Нашите намерения не са краткосрочни. Влизаме в този пазарен сегмент с намерението да се превърнем в един от големите играчи", заяви шефът на продажбите на БМВ Йън Робъртсън.

БМВ i3 излиза на бял свят след инвестиционна програма на стойност 2 млрд. евро, съобщава още Deutsche Welle. От компанията се надяват, че сумата, похарчена за проучвания и развитие, с времето ще се възвърне.

Компанията съобщава, че новият градски седан БМВ i3 е планиран да може ежедневно да преодолява разстояние от около 64 километра, а батерията му има достатъчно мощност, за да изминава 130-160 километра с едно зареждане. При желание купувачът може да постави в своя електромобил допълнителен бензинов двигател, за да презарежда акумулатора, което ще му даде възможност да преодолява до 300 км с едно зареждане. В Европа цената на БМВ i3 се очаква да е около 35 хиляди евро.

Според проучване на Центъра за автомобилно изследване в Есен през първата половина на 2013 година, само 580 електромобили са били продадени в Германия. Германският канцлер Ангела Меркел зададе амбициозната цел до края на века по пътищата на Германия да се движат 1 милион от тези коли. До момента обаче са регистрирани едва 1700.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Тагове:
Коментирай