Сряда,

Великобритания може да разреши гледането на ТВ в автономни коли

От: екип на Стандарт -
270
Великобритания може да разреши гледането на ТВ в автономни коли
A
A
A

Хората в Обединеното кралство, които използват самоуправляващи се автомобили, ще имат право да гледат телевизия на вградени екрани според предложени промени в местните закони. В заповедта се казва, че шофьорите трябва да са готови да поемат обратно контрола над превозните средства.

Първото използване на технологията за самостоятелно шофиране вероятно ще бъде при пътуване с ниски скорости по магистрали, като например в задръствания.

Въпреки това обаче, използването на мобилни телефони по време на шофиране ще остане незаконно.

Понастоящем по пътищата на Обединеното кралство не са разрешени самоуправляващи се автомобили, но се очаква в следващите месеци това да се промени. Актуализациите, предложени след обществена консултация, са описани като временна мярка в подкрепа на ранното приемане на технологията и се планира пълна регулаторна рамка да бъде приложена до 2025 г. Освен това се посочва, че ползвателите на самоуправляващи се автомобили няма да носят отговорност за катастрофи, а застрахователните компании.

Смята се, че технологията за самостоятелно шофиране може да „подобри пътната безопасност в цяла Великобритания чрез намаляване на човешката грешка, която е фактор, допринасящ за 88% от всички регистрирани пътни сблъсъци“.

Все пак е по – вероятно да има "дълъг период на преход", докато шофьорите запазват "голяма част от отговорността за това, което се случва", докато управляват превозни средства.


Всички новини от категория Технологии.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Още от категорията