Вече и в България! Роботите косачки Navimow на Segway правят революция в косенето

Снабдени с VisionFence Sensor и ултрамодерна смарт технология, те са тихи, безопасни и по-издръжливи от всякога

Вече и в България! Роботите косачки Navimow на Segway правят революция в косенето | StandartNews.com

Снабдени с VisionFence Sensor и ултрамодерна смарт технология, те са тихи, безопасни и по-издръжливи от всякога

 

Интелигентните косачки роботи Navimow на Segway вече се предлагат и у нас. Неколкократно награждавани, те впечатляват с иновативния си нов сензор VisionFence, базиран на технология с изкуствен интелект (AI), и революционния си начин на работа. Navimow е косачка робот, чиято инсталация не изисква полагане на кабели за очертаване на терена за косене. Тя се управлява от смарт приложение, отличено с наградата iF Gold AWARD 2022 – UX. Благодарение на системата за локализиране Exact Fusion Locating System (EFLS) на Segway, косачката робот Navimow коси с прецизност до сантиметър. С нея може да разчитате на перфектно поддържани тревни площи по всяко време.

Нов сензор VisionFence с авангардна AI технология

Една от най-вълнуващите характеристики на Navimow е ултрамодерният сензор VisionFence, който позволява на косачката да бъде по-интелигентна от всякога. Вграден AI чип и усъвършенстван алгоритъм за визуално разпознаване регистрират по-бързо и прецизно намиращите се около машината обекти, дори ако те се движат. Това прави Navimow подходящ за семейства с домашни животни. Невронна мрежа, програмирана на базата на огромен масив от данни от реалния живот, на свой ред отговаря за безупречната работа на косачката робот в зони, където сигналът от сателита EFLS може да е слаб.

Поканете у дома интелигентната поддръжка на тревата - по-тиха, по-безопасна и по-издръжлива от всякога

Проектирана за площи с размери до 3 000 кв. метра, Segway Navimow е една от най-интелигентните косящи системи, които пазарът познава. Тя работи изключително тихо и предлага високо ниво на безопасност за потребителя. Може да се доверите на нейната система за локализиране Exact Fusion Locating System за създаването на оптимална траектория на косене. Във всеки един момент тя насочва косачката робот и автоматично променя посоката й след завършване на цикъла на косене. По този начин технологията избягва основните грешки при автоматизираната поддръжка на тревата и осигурява оптимална среда за нейния растеж.

Segway Navimow е изключително тиха. Нивото на шум по време на работа е сведено до едва доловимите 54 децибела – най-тихото в индустрията. Сравнимо е с шума при използването на електрическа четка за зъби.

Тъй като косачката робот е проектирана с мисъл за безопасността, тя има множество вградени сензори - инерционно-измервателен сензор IMU, Lift сензор за предно и задно повдигане, сензор VisionFence и сензор Bump за избягване на препятствия. Препятствия като саксии за цветя се откриват автоматично от устройството и се заобикалят. Сензор BladeHalt на свой ред осигурява допълнително ниво на защита – той спира остриетата, ако бъде засечен обект в непосредствена близост. И накрая, с ниво на водоустойчивост IPX6, косачката Navimow може лесно да се мие с вода под налягане от градински маркуч.

Navimow app: Интелигентно управление с един клик независимо къде се намирате

Приложението за управление на косачките роботи Navimow app представлява интелигентно дистанционно управление и източник на ценна информация. Само с няколко докосвания потребителите могат да намерят подробни видеоклипове с уроци и ясни насоки за инсталирането на Navimow. След като изтеглите приложението от App Store или Google Play, следват набор от прости инструкции, с които ще очертаете виртуалните граници на своята морава. Средното време за настройка е между 20 до 30 минути. Чрез приложението потребителите могат дистанционно да управляват и наблюдават косачката робот от всяко място и по всяко време. Могат в реално време да следят нейното състояние, да коригират графика за косене и да настроят аларма против кражба. Освен това могат да регулират височината на косене в диапазона от 30 мм до 60 мм.

За първи път навлязохме на пазара на роботи за косене за трева през 2021 г. Миналата година доставихме Navimow в 12 страни в Европа. Отзивите от първа ръка от хиляди потребители ни помагат непрекъснато да оптимизираме нашия продукт. Много нови функции се добавят в отговор на заявките на потребителите, като частична настройка на виртуалната граница, нощен режим и т.н., заяви Джордж Рен, главен изпълнителен директор на Segway Navimow BU.

Потребителите на Navimow няма нужда да се занимават с полагане на периметърни кабели. Те могат да бъдат уверени, че тяхната косачка ще следва предварително зададения маршрут и ще се отклонява, само когато трябва да избегне препятствие. С Navimow и най-новия сензор VisionFence ние предлагаме косачка робот, която е интуитивна, интелигентна и независима, допълва Рен.

По думите му, усъвършенстваното разбиране на Navimow на заобикалящата го среда и способността му да се адаптира към неочаквани сценарии правят живота на потребителя възможно най-лек, тъй като от него повече не се изискват усилия, за да има перфектната морава.

Navimow вече е на пазара и е на достъпна цена

Косачката робот Navimow вече може да бъде закупена. На пазара ще откриете четири модела на цени от 2998.00 лв до 5398.00 лв.  Допълнително към машината може да купите сензор VisionFence на промоционална цена 369.00 лв. Подробен списък на местните дилъри може да намерите на официалния сайт на Navimow: https://navimow.bg

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай