В САЩ разследват Tesla заради възможността за игри на таблото

Агенцията по пътна безопасност проучва как игрите влияят на водачите на електромобилите

В САЩ разследват Tesla заради възможността за игри на таблото | StandartNews.com

Преди време Tesla представи възможност за игра на таблото на някои свои електромобили. Като допълнителна екстра може да бъде поръчана опция за нещо, което наподобява игрова конзола и дори може да бъде управлявано с джойстик. Актуализацията на Tesla, пусната през лятото, достави три игри, които могат да се играят, докато колата се движи. Преди това Passenger Play беше достъпен само когато EV е паркиран.

Агенцията по пътна безопасност в САЩ обаче започна разследване срещу системата. Проблемът е, че според специалистите ѝ, това може да разсейва водачите, особено ако са пуснали и функцията за автопилот. Националната администрация за безопасност на движението по пътищата провежда задълбочено проучване. То обхваща над 580 000 превозни средства в САЩ. Сред тях са Model 3, S, X и Y, продадени след 2017 година. Ако се докаже, че игрите на пасажерите могат да разследват водача, услугата вероятно ще бъде ограничена

Законът в Америка е по-свободен и позволява стартирането на интерактивно съдържание, дори когато колата е в движение. В ЕС това обаче е абсолютно забранено и няма опция притежателите на Tesla да ползват игрите докато са в движение.

А тук ще намерите още технологични новини

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай