В САЩ държат на факсовете и не се отказват от тях

Службата за патенти и търговски марки в страната не иска да се откаже от факсовете, но е готова да премине към облака

В САЩ държат на факсовете и не се отказват от тях | StandartNews.com

Службата за патенти и търговски марки на САЩ (USPTO) се подготвя за радикално технологично обновление със замяната на локалните факс системи с алтернативи, базирани на облака. В същото време, както съобщава The Register, ведомството не възнамерява да се откаже напълно от факсовете, въпреки че по-голямата част от потока от документи отдавна е преобразувана в електронна форма.

Организацията ще запази факсовете в случай на спешни ситуации. Например, през 2018 г. базата на USPTO неочаквано се повреди, след което именно софтуерът RightFax помогна да се запази работата на институцията. По данни на агенцията съответната услуга е отказала само веднъж през последните 18 години. Подчертава се, че системата успешно е поддържала обработката на патентните документи, като е осигурявала прехвърлянето на десетки хиляди страници дневно и е помогнала да се справи със забавянето на бизнес процесите за още няколко месеца.

Очевидно именно инцидентът от 2018 г. е накарал служителите на USPTO да стигнат до заключението, че в случай на подобни инциденти си заслужава да се използва система, базирана на облак, с трета страна, която отговаря за хардуера. Засега обаче не се говори за незабавно въвеждане на облачни услуги в експлоатация - USPTO само се подготвя за цифровата трансформация, като събира идеи. В същото време се уточнява, че функционалността на услугите, системите, както и интеграцията на услугите за обмен на съобщения трябва да бъдат запазени. И всичко това, без да се прави компромис с поверителността и целостта на данните, които обикновено са достъпни само за персонала на USPTO.

Отделно се уточнява, че следва да се запази приемането на цифрови и аналогови факсове, както и редица други съществуващи функции. Когато е възможно, предложените решения следва да бъдат сертифицирани по правителствената програма FedRAMP, която оценява минималните изисквания за сигурност на облачните продукти, въпреки че това не е задължително изискване.

Желаещите да представят идеите си на USPTO могат да изпратят съответните съобщения на пощенската кутия на агенцията до 23 октомври. Същевременно няма да се приемат съобщения, изпратени по факс, а само по електронна поща. Заслужава да се отбележи, че през февруари тази година китайското Министерство на промишлеността и информационните технологии обяви реформа, която предвижда постепенното премахване на факсовете.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай