Понеделник,

Услугите на Apple достигат до близо 1 милион платени абонати, удвоявайки се за три години

От: Кристиан Антонов -
544
Услугите на Apple достигат до близо 1 милион платени абонати, удвоявайки се за три години
A
A
A

Тримесечният отчет на Apple показва, че без драстичното увеличение на броя на клиентите, които са се абонирали за услугите на Apple, приходите нямаше да достигнат рекордните 20,9 млрд. долара през първите три месеца на тази година. Броят на платените абонаменти се е увеличил почти двойно до 975 млн. за три години.

Представители на Apple отбелязаха, че потребителската база на всички устройства на Apple, които остават активни, е надхвърлила 2 млрд. души миналата година, а сега този брой продължава да расте. Около един милиард души използват смартфоните на марката, така че не е изненадващо, че почти същият брой клиенти на Apple вече са се абонирали за платени абонаменти. В сравнение с първото тримесечие на предходната календарна година приходите на Apple от страна на устройствата са се увеличили с 5,5 %.

Само за три месеца броят на платените абонати на Apple е нараснал с 40 милиона, а за цялата минала година той е нараснал със 150 милиона. Преди три години този брой не надхвърляше 500 милиона. Според финансовия директор Лука Маестри лоялността на потребителите към екосистемата на Apple и високата удовлетвореност от качеството на услугите допринасят до голяма степен за разширяването на потребителската база по линия на услугите. Според главния изпълнителен директор Тим Кук в тази област навлизането на платените услуги в потребителската база не е толкова силно изразено, колкото ръководството би искало, така че има възможност за по-нататъшен растеж.


Всички новини от категория Технологии.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Още от категорията