Събота,

Twitter ще отвори напълно офисите си от 15 март

От: екип на Стандарт -
Twitter ще отвори напълно офисите си от 15 март
A
A
A

Twitter ще отвори напълно офисите си и ще върне бизнес пътуванията от 15 март, според съобщение на главния изпълнителен директор Параг Агравал. Агравал повтаря политиката, въведена от бившия ръководител на Twitter Джак Дорси, който подчертава, че на служителите ще бъде разрешено да работят дистанционно на пълен работен ден, ако това им е удобно.

Според Агравал служителите на Twitter трябва да работят там, където се „чувстват най-продуктивни и креативни“, а компанията се ангажира с „наистина гъвкава работа“, но изявлението му подчертава ползите от работата в офиса. В него се споменава колко трудна е разпределената работа, като същевременно се казва, че „посещенията в офиса, срещите на екипа и събитията оживяват тази култура по толкова мощен начин“.

Това означава, че културата на отдалечена работа на Twitter няма да бъде съвсем същата като на Dropbox, която обяви през 2020 г. , че ще стане „първо виртуална“. За Dropbox това означава, че отдалечената работа е по подразбиране, а офисите са по-скоро съвместни работни пространства, където служителите могат да избират да провеждат срещи вместо места за индивидуална работа.

Въпреки намеците на Twitter, политиките на компанията все още са по-свободни от това, което някои други технологични компании обявиха. Amazon, например, оставя решенията за политиката за работа от вкъщи за своите корпоративни работници на отделни екипи, а не на отделни служители. Google и Microsoft заявиха, че ще тестват хибридни политики, при които служителите ще идват в офиса някои дни.

Повече технологични новини може да прочетете тук.


Всички новини от категория Технологии.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Валутни курсове

По курса на БНБ
Валута Лева (BGN) Обратен курс за 1 лев
CHF 1.70725 0.585737
GBP 2.24388 0.445657
USD 1.71204 0.584099
Виж всички