Twitter избегна фалита според Мъск

Компанията бавно започва да се възстановява

Twitter избегна фалита според Мъск | StandartNews.com

Twitter претърпя бурни три месеца под ръководството на новия собственик Илон Мъск, но компанията може да е близо до намирането на известна финансова стабилност. 

Преди седмици преди това Мъск предупреди , че Twitter е изправен пред финансова криза, която може да накара компанията да обяви фалит. През декември той каза, че Twitter е изложен на риск да загуби около 3 милиарда долара ако не бъдат направени драстични промени. 

За да обърне нещата, Мъск съкрати и уволни около 70% от персонала на Twitter и затвори някои от офисите и центровете за данни на компанията. Той също така се опитва да привлече приходи с Twitter Blue, абонаментната услуга на компанията за 8 долара на месец. Но същият основен ремонт също предизвика известен хаос и отказа много рекламодатели - основният източник на приходи за платформата за социални медии. 

Оттеглаянето на рекламодателите предизвика въпроси дали Twitter може да оцелее по време на икономически спад за технологичната индустрия, но според Мъск, компанията е близо до това да се задържи на повърхността. 

В последващ туит, той добави: „ Twitter определено все още не е финансово здрав, но има тенденция да стане такъв. Трябва още много работа, за да стигнем до там.“

Да направи Twitter печеливш се превърна в основен приоритет за Мъск, който плати 44 милиарда долара за социалната медийна компания. За да го придобие, Мъск осигури поне 13 милиарда долара в заеми от банки, които трябваше да започне да изплаща миналия месец. 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай