Twitter иска всички документи и комуникации на Tesla, свързани с офертата на Илон Мъск

Twitter съди Мъск в съда в Делауеър

Twitter иска всички документи и комуникации на Tesla, свързани с офертата на Илон Мъск | StandartNews.com

Twitter иска всички документи и комуникации на Tesla, свързани с офертата на Илон Мъск да поеме компанията за социални медии, става ясно от нова призовка, подадена на 2 август. Производителят на електрически автомобили е най-новата компания, въвлечена във все по-голямата бъркотия, която Мъск създаде, когато за първи път предложи - и по-късно се опита да се откаже - от план за закупуване на Twitter.

Twitter съди Мъск в съда в Делауеър, за да го принуди да изпълни своя план за 44 милиарда долара за закупуване на базираната в Сан Франциско компания. Мъск се опитва да се откаже от сделката, като твърди, че Twitter е нарушил споразумението им, като не е успял да разкрие точна информация около спам акаунтите. Twitter твърди, че Мъск е подписал договор за закупуване на компанията и използва спам акаунти като фалшив претекст, за да се измъкне от сделката.

Призовката на Twitter изисква списък от 27 искания за Tesla, включително вътрешни комуникации в Tesla относно плана за поглъщане на Мъск, всички комуникации между Мъск и Twitter и между Мъск и неговите съинвеститори (като Лари Елисън) и всички документи, свързани с приблизително 8,4 милиарда долара на стойност акции на Tesla , които Мъск продаде, за да финансира офертата за придобиване.

Мъск е най-големият акционер в Tesla, притежаващ около 17 процента от акциите на компанията, или общо около 175 милиона акции. Той е продавал големи партиди акции и преди. Миналата година той продаде 15 милиона акции на стойност над 16 милиарда долара, след анкета на своите последователи в Twitter.

Twitter също така търси материали, свързани с ангажимента за маржин заем от 6,25 милиарда долара, който Мъск взе през май. Главният изпълнителен директор на Tesla първоначално планираше да вземе маржин заем от 12,5 милиарда долара, но по-късно го намали до 6,25 милиарда долара, след като привлече съинвеститори в сделката. През април Мъск нареди 46,5 милиарда долара дългово и капиталово финансиране, за да купи Twitter, като самият той отдели 33,5 милиарда долара.

Tesla ще трябва да разкрие всички документи и комуникации, свързани с „търговото предложение“ на Мъск за някои или всички акции на Twitter, както и всички вътрешни документи, свързани с туита на Мъск от 13 май , в който той обяви, че сделката с Twitter е „в застой“ в очакване на допълнителна информация относно спам ботове в платформата.

Twitter също иска всички комуникации на Tesla с медиите относно сделката за сливане - което може да е интересно, като се има предвид, че Tesla разпусна своя отдел за връзки с обществеността през 2019 г. и обикновено игнорира исканията на репортерите за коментар.

Призовката на Tesla е последната в вълната от искания за информация, изпратени от правния екип на Twitter, тъй като процесът на 17 октомври в съда на Делауеър наближава. Twitter също призове редица водещи технологични изпълнителни директори и рискови капиталисти.

Според призовката, автомобилният производител разполага със седем дни, за да представи всички материали, поискани от правния екип на Twitter.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай