Четвъртък,

Twitter иска всички документи и комуникации на Tesla, свързани с офертата на Илон Мъск

От: екип на Стандарт -
483
Twitter иска всички документи и комуникации на Tesla, свързани с офертата на Илон Мъск
A
A
A

Twitter иска всички документи и комуникации на Tesla, свързани с офертата на Илон Мъск да поеме компанията за социални медии, става ясно от нова призовка, подадена на 2 август. Производителят на електрически автомобили е най-новата компания, въвлечена във все по-голямата бъркотия, която Мъск създаде, когато за първи път предложи - и по-късно се опита да се откаже - от план за закупуване на Twitter.

Twitter съди Мъск в съда в Делауеър, за да го принуди да изпълни своя план за 44 милиарда долара за закупуване на базираната в Сан Франциско компания. Мъск се опитва да се откаже от сделката, като твърди, че Twitter е нарушил споразумението им, като не е успял да разкрие точна информация около спам акаунтите. Twitter твърди, че Мъск е подписал договор за закупуване на компанията и използва спам акаунти като фалшив претекст, за да се измъкне от сделката.

Призовката на Twitter изисква списък от 27 искания за Tesla, включително вътрешни комуникации в Tesla относно плана за поглъщане на Мъск, всички комуникации между Мъск и Twitter и между Мъск и неговите съинвеститори (като Лари Елисън) и всички документи, свързани с приблизително 8,4 милиарда долара на стойност акции на Tesla , които Мъск продаде, за да финансира офертата за придобиване.

Мъск е най-големият акционер в Tesla, притежаващ около 17 процента от акциите на компанията, или общо около 175 милиона акции. Той е продавал големи партиди акции и преди. Миналата година той продаде 15 милиона акции на стойност над 16 милиарда долара, след анкета на своите последователи в Twitter.

Twitter също така търси материали, свързани с ангажимента за маржин заем от 6,25 милиарда долара, който Мъск взе през май. Главният изпълнителен директор на Tesla първоначално планираше да вземе маржин заем от 12,5 милиарда долара, но по-късно го намали до 6,25 милиарда долара, след като привлече съинвеститори в сделката. През април Мъск нареди 46,5 милиарда долара дългово и капиталово финансиране, за да купи Twitter, като самият той отдели 33,5 милиарда долара.

Tesla ще трябва да разкрие всички документи и комуникации, свързани с „търговото предложение“ на Мъск за някои или всички акции на Twitter, както и всички вътрешни документи, свързани с туита на Мъск от 13 май , в който той обяви, че сделката с Twitter е „в застой“ в очакване на допълнителна информация относно спам ботове в платформата.

Twitter също иска всички комуникации на Tesla с медиите относно сделката за сливане - което може да е интересно, като се има предвид, че Tesla разпусна своя отдел за връзки с обществеността през 2019 г. и обикновено игнорира исканията на репортерите за коментар.

Призовката на Tesla е последната в вълната от искания за информация, изпратени от правния екип на Twitter, тъй като процесът на 17 октомври в съда на Делауеър наближава. Twitter също призове редица водещи технологични изпълнителни директори и рискови капиталисти.

Според призовката, автомобилният производител разполага със седем дни, за да представи всички материали, поискани от правния екип на Twitter.


Всички новини от категория Технологии.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Валутни курсове

По курса на БНБ
Валута Лева (BGN) Обратен курс за 1 лев
CHF 1.70725 0.585737
GBP 2.24388 0.445657
USD 1.71204 0.584099
Виж всички