TikTok се разраства и в електронната търговия

Иска да създаде нова логистична и складова мрежа в Съединените щати

TikTok се разраства и в електронната търговия | StandartNews.com

Докато привидно всяко приложение за социални медии копира TikTok, TikTok сега изглежда копира Amazon.

TikTok иска да създаде нова логистична и складова мрежа в Съединените щати, за да подкрепи усилията си за електронна търговия, според информация за свободни работни места, публикувани наскоро в неговия сайт и страницата в LinkedIn.

Подобно на други социални мрежи, TikTok се разраства и в електронната търговия с цел търсене на нови възможности за приходи. Понастоящем TikTok предлага опция за пазаруване, наречена TikTok Shop, на избрани пазари, включително Обединеното кралство и Индонезия, което позволява на творци и търговци да продават продукти през платформата. Той също така си партнира с Shopify, за да позволи пазаруването на платформата.

Но TikTok изглежда иска да отиде още по-далеч. Вместо просто да служи като платформа за достигане до клиенти, се стреми да осигури логистична подкрепа за изграждането на това, което нарича „чисто ново и по-добро изживяване в електронната търговия“.

Говорител на TikTok отказва да даде подробности, но в изявление за CNN казва, че компанията е „фокусирана върху предоставянето на ценно пазаруване в страните, където TikTok Shop в момента се предлага в Югоизточна Азия и Обединеното кралство, което включва предоставяне на търговците на набор от продуктови функции и опции за доставка.“

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай