Тайван обвинява китайския доставчик на Apple в търговски шпионаж

Прокуратурата в Тайпе заяви, че продължилото година и половина разследване е установило, че китайската компания Luxshare системно е нарушавала правата на тайванската Catcher

Тайван обвинява китайския доставчик на Apple в търговски шпионаж | StandartNews.com

Тайвански прокурори обвиниха китайския доставчик на Apple Luxshare Precision Industry в незаконни действия срещу тайванския му конкурент Catcher Technology, включително кражба на информация, представляваща търговска тайна, и склоняване на служители. По делото са повдигнати обвинения срещу 14 души.

Прокуратурата в Тайпе заяви, че продължилото година и половина разследване е установило, че китайската компания Luxshare системно е нарушавала правата на тайванската Catcher, "за да влезе бързо в производствената верига на Apple и да получава поръчки". Твърди се, че китайското дружество е привлякло тайванския екип за научноизследователска и развойна дейност, като е обещало на служителите високи заплати, а също така е откраднало търговски тайни на конкуренти, като по този начин е причинило значителни вреди. Според обвинението Luxshare се е занимавала с тези дейности, за да "изгради бързо фабрики и да произвежда масово корпуси за iPhone, iPad и други продукти".

Властите са повдигнали обвинения на 14 души по дело за злоупотреба с доверие и кражба на търговски тайни с цел последващо използване в чужбина. Базираната в Тайван компания Catcher, производител на калъфи за iPhone и iPad, заяви, че продължава да работи за защита на търговските тайни и интелектуалната собственост и ще настоява инцидентите, които нарушават нейните права и интереси, да бъдат разследвани.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай