Вторник,

Създават устройство за висококачествени изображения на НЛО

От: Катерина Митева -
181
Създават устройство за висококачествени изображения на НЛО
A
A
A

Професорът от „Харвард“ Ави Льоб отдавна споделя, че приема по-сериозно търсенето на извънземен живот. Той дори често увещава колегите си да се отнасят по-сериозно към изследванията на неидентифицирани летящи обекти (НЛО).

Сега Льоб заявява, че се надява да събере „изображения с висока разделителна способност“ на НЛО през следващите няколко години. Това посочва той в ново интервю за Guardian.

„Наистина искам следващото поколение да бъде свободно да обсъжда тази тема и тя да стане част от мейнстрийма“, коментира Ави Льоб пред вестника. „Надявам се, че ще получим изображения с висока разделителна способност на нещо необичайно през следващите година или две.“

В момента ученият оглавява проекта „Галилео“, в който екип от повече от 100 учени създава мрежа от сложни телескопи за сканиране на небето за извънземни. Според Guardian, първият телескоп ще започне да работи от покрива на обсерваторията на Харвардския колеж това лято, оборудван с инфрачервени камери, работещи 24/7, радио сензор, аудио сензор и магнитометър за откриване на невизуални обекти.

„Поемаме по неизминат път, така че може да има ниско висящи плодове, които никой друг не е брал“, каза Льоб. По думите му, заснемането на силни доказателства за НЛО, включително изображения с висока разделителна способност, ще привлекат по-млади учени, изплашени от „по-възрастната, по-цинична тълпа“.

А тук ще намерите още технологични новини!


Всички новини от категория Технологии.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com