Социалната мрежа Twitter вече не е блокирана в Нигерия

Нигерийците вече могат да я ползват, без да се страхуват от последствията

Социалната мрежа Twitter вече не е блокирана в Нигерия | StandartNews.com

Нигерийците вече могат отново да имат достъп до Twitter, без да се налага да използват VPN или да се страхуват от последствията за това. Правителството в Абуджа официално отмени забраната за социалната мрежа на 13 януари.

Това се случва повече от седем месеца, след като властите наредиха на телекомуникационните доставчици в страната да блокират платформата. Според CNN, Reuters и The Financial Times, Нигерия е решила да отмени забраната, след като ръководството на Twitter се е съгласило да отвори местен офис.

Екипът на социалната мрежа е трябвало да изпълни и други условия, определени от правителството. Това включва „управление на забранените публикации в съответствие с нигерийското законодателство“. Компанията ще трябва да плаща и вътрешни данъци и да назначи представител в страната, който да отговаря за взаимодействието с местните власти.

Припомняме, че Нигерия първоначално спря Twitter през юни 2021 г., след като платформата премахна туит на президента Мухамаду Бухари. Тогава той използва платформата, за да заплашва граждани след атаки срещу правителствени сгради.

А тук ще намерите още технологични новини!

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай