Четвъртък,

Социалната мрежа на Тръмп набира финансиране от 1 милиард щ. долара

От: Кристиан Антонов -
248
Социалната мрежа на Тръмп набира финансиране от 1 милиард щ. долара
A
A
A

Социалната мрежа на бившия американски президент Доналд Тръмп ще се опита да набере един милиард долара чрез продажба на акции. Trump Media & Technology Group подготвя старта на услугата, която ще наподобява Twitter и ще се нарича TRUTH Social.

За сега на сайта ѝ има само поле за регистрация и поставяне в „лист на чакащите“ като реалният старт на социалната мрежа се очаква да е през следващата година. За набиране на финансирането чрез продажба на акции се разчита на интереса на поддръжниците на Тръмп. Към тях ще се включат и редица  дребни търговци на DWAC – компанията, която спомага за набирането на капитали. Truth Media & Technology Group (TMTG) планира да продаде акции на хедж фондове и семейни инвеститори. Компанията за сега е оценена на 875 милиона долара

Доналд Тръмп се насочи към създаването на своя социална мрежа, след като през 2020 г. повечето популярни услуги като Facebook и Twitter премахнаха акаунтите му. Така лидерът в анкетите за кандидат-президент на Републиканската партия през 2024 г. се зае със създаването на свой собствен вариант на любимия си Twitter.

Още Технологични новини


Всички новини от категория Технологии.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com