Социалната мрежа на Тръмп набира финансиране от 1 милиард щ. долара

Очаква се акции да купят почитателите на бившия президент на САЩ

Социалната мрежа на Тръмп набира финансиране от 1 милиард щ. долара | StandartNews.com

Социалната мрежа на бившия американски президент Доналд Тръмп ще се опита да набере един милиард долара чрез продажба на акции. Trump Media & Technology Group подготвя старта на услугата, която ще наподобява Twitter и ще се нарича TRUTH Social.

За сега на сайта ѝ има само поле за регистрация и поставяне в „лист на чакащите“ като реалният старт на социалната мрежа се очаква да е през следващата година. За набиране на финансирането чрез продажба на акции се разчита на интереса на поддръжниците на Тръмп. Към тях ще се включат и редица  дребни търговци на DWAC – компанията, която спомага за набирането на капитали. Truth Media & Technology Group (TMTG) планира да продаде акции на хедж фондове и семейни инвеститори. Компанията за сега е оценена на 875 милиона долара

Доналд Тръмп се насочи към създаването на своя социална мрежа, след като през 2020 г. повечето популярни услуги като Facebook и Twitter премахнаха акаунтите му. Така лидерът в анкетите за кандидат-президент на Републиканската партия през 2024 г. се зае със създаването на свой собствен вариант на любимия си Twitter.

Още Технологични новини

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай