Съоснователят на WeWork планира инвестиция от 350 милиона долара за ново предприятие за недвижими имоти

Той вече е купил жилища в Маями, Форт Лодърдейл, Атланта и Нешвил,

Съоснователят на WeWork планира инвестиция от 350 милиона долара за ново предприятие за недвижими имоти | StandartNews.com

Адам Нойман, съоснователят и бивш главен изпълнителен директор на стартъпа за споделен офис WeWork, работи върху нов бизнес за отдаване под наем на недвижими имоти, който е получил финансиране от Andreessen Horowitz. Според доклад на The New York Times, фирмата за рисков капитал е инвестирала около 350 милиона долара в перспективния бизнес на Neumann с недвижими имоти, наречен Flow - верига от брандирани апартаментни комплекси.

Компанията, която предоставя гъвкави офис пространства за работниците, някога беше оценена на 50 милиарда долара. Но след неуспешно IPO (първоначално публично предлагане) и съкращенията на хиляди служители, WeWork стана по-известен с корпоративната драма, отколкото с действителния си бизнес. Когато Нойман се оттегли като главен изпълнителен директор през 2019 г., той се си тръгна с 1,7 милиарда долара .

Оценката на Flow е над 1 милиард долара – въпреки критиците, „които описаха ръководството му на WeWork като предупредителна приказка за корпоративно високомерие“ – и дори още не е стартирала.

Нойман вече е купил 3000 жилищни единици в Маями, Форт Лодърдейл, Атланта и Нешвил, за да построи своите апартаменти с марката Flow, които не трябва да дебютират до 2023 г.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай