Sony представя най-новата ултра широкоъгълна влог камера с варио обектив - ZV-1 II

Вграденият обектив и компактно тяло на новата влог камера от серията ZV отварят вратите за по-широк кръг автори на съдържание

Sony представя най-новата ултра широкоъгълна влог камера с варио обектив - ZV-1 II | StandartNews.com

Вграденият обектив и компактно тяло на новата влог камера от серията ZV отварят вратите за по-широк кръг автори на съдържание

 

Sony пуска на пазара изцяло нова ZV-1 камера от второ поколение от ZV серията влог камери - ZV-1 II, която предлага най-търсените и популярни водещи функции на пазара. С по-широк зрителен ъгъл в сравнение с ZV-1, ZV-1 II помага на влогърите да създават истории с красиво и завладяващо качество на изображенията.

Със сензор 1.0-type Exmor RS (приблизително 20.1 ефективни мегапиксела), процесор BIONZ X и обектив ZEISS Vario-Sonnar T 18-50mm F1.8-4i, ZV-1 II позволява на всеки автор на съдържание да се възползва от най-новите високотехнологични възможности, независимо от неговите умения. С широкоъгълен 18-50mmii обектив, който може да улови в един кадър всичко - от групови селфита до тесни интериори и динамични кадри от ежедневието, и функцията Multiple Face Recognitioniii, която разпознава множество лица и автоматично коригира настройките, за да имате ясен фокус върху всяко лице, когато снимате групови селфита с двама или трима души, ZV-1 II е влог камера, побрала най-усъвършенстваните технологии в компактен, удобен за пътувания размер.

“ZV-1 II е вълнуващо ново начало за авторите на съдържание и ще се превърне в предпочитаната камера за много, включително влогъри, инфлуенсъри в социалните медии и автори на кратки видео разкази. С най-новата влог камера от серията ZV, ние отговаряме на желанията на много от нашите потребители и включихме тези функции, които са от най-голямо значение за влогърите,” каза Ян Салмон Леганьор, Директор Маркетинг Продукти и решения в Цифровата фотография на Sony Europe. “Ние се стремим да взимаме под внимание обратната връзка, която получаваме от нашата общност, за да продължаваме да разширяваме и подобряваме нашата серия ZV, като ZV-1 II прави точно това.”

Всички функции, от които влогърите и авторите на видео съдържание се нуждаят

ZV-1 II предлага нови и популярни функции, с които авторите могат да записват по-добро съдържание. Ултраширокоъгълен и варио обектив - 18-милиметровият широк зрителен ъгъл прави лесно да улавяте красиви изображения, обхващащи цялата сцена, особено когато снимате селфита от една ръка разстояние. С оптично приближение 18 - 50 mm и Clear Image Zoom получавате гладко увеличение на изображенията при минимална загуба на качеството и различно изглеждащи клипове с променящ се зрителен ъгъл.

  • Интелигентен микрофон с 3 капсули - в режим Auto, камерата разпознава човешките лица или обекти и автоматичноiv променя насочването на вградения микрофон ([Front] или [All Directions]). В ръчен режим можете да изберете [Front] за селфита, [Rear], когато снимате, докато разказвате зад камера, или [All Directions]. Включеният ветробран гарантира ясен запис на гласовете и на открито. Лесно можете да свържете и външни микрофони през Multi Interface Shoev  за безкабелна връзка или през 3,5-милиметровия жак за микрофон.
  • Функцията Cinematic Vlog Setting отговаря на нуждите на тези, които желаят лесно да улавят атмосферата на мястото от своята влог камера. С нея можете да снимате впечатляващи кадри само с едно докосване. Само натиснете иконата на функцията на екрана и камерата автоматично ще настрои формат CinemaScope (2.35:1) и кадрова честота 24 fps, също като за кино лента. След това от бутоните на екрана можете да добавите финалните щрихи, като изберете между предлаганите пет стила (LOOK) и четири настроения (MOOD).
  • Creative Look поддържа 10 предварително настроени стила, от които да изберете спрямо своите творчески предпочитания, и функции за настройка на изображенията на професионално ниво.
  • Face Priority AE и Soft Skin Effect автоматично и мигновено засичат лицата и настройват експозицията за оптимална яркост на лицата независимо от осветеността. Ефектът “гладка кожа” заглажда кожата и чертите на лицето по време на запис.
  • Бърза хибридна AF система - Дори и при качество high-definition 4K, където се изисква прецизен фокус, камерата ще продължи да улавя остри и резки изображения благодарение на същата Fast Hybrid AF система, използвана и във фотоапаратите от серията α. Камерата предлага функцията AF Transition Speed за избор на скоростта на фокусиране по време на видео запис и AF Subject Shift Sensitivity за управление на фокуса спрямо движението на обекта и средата. В допълнение към това Real-time Eye AF може да поддържа с висока прецизност фокуса върху хора и животни както за снимки, така и за видео клипове.
  • Product Showcase настройка - предлага удобна възможност за заснемане на продуктово видео с гладък преход на фокуса от вашето лице към продукта, който показвате.
  • S&Q режим позволява снимане с до 5x забавен или до 60x забързан каданс за по-ефектно заснемане на ежедневни сцени. Вече можете да управлявате кадровата честота на снимане и запис от един единствен екран.
  • ISO чувствителност в диапазон от 125 до 12800 – позволява на камерата да записва остри изображения с по-малко шум дори и при ниска осветеност.
  • Active Mode електронна стабилизация на изображението  - можете да записвате съдържание, докато вървите или сте в движение, което е особено полезно, когато снимате от ръка. Полезно и за снимане на видеоклипове от ръка в режими Movie и Slow & Quick.
  • Вграден ND филтър – намалява експозицията с три стъпки за красиво фоново боке дори и в най-ярката среда.

Компактен и лек дизайн

ZV-1 II е идеалният избор, когато сте в движение; компактна и лека, тя лесно се побира във вашия джоб или малка чанта, дори и с оптичния си широкоъгълен обектив. ZV-1 II поддържа различни стилове на снимане благодарение на въртящия се екран, подходящ за селфита, удобния за захващане грип (или допълнителен грип GP-VPT2BT), интуитивен дизайн на бутоните за управлениеxi и индикатор за запис от предната страна на тялото. Дизайнът на дисплея е допълнен с ясно видима червена рамка, която недвусмислено показва кога тече запис. Лесно зареждане през USB Type-C конектор.

Авторите на съдържание могат лесно да се свържат към своя смартфон и да споделят съдържание през платформата Creator’s Cloud на Sony. Можете да използвате Creators’ App, за да управлявате ZV-1 II от своя смартфон, да следите батерията на камерата и статуса в медиите, да редактирате датата и името на камерата и лесно да прехвърляте заснетите снимки и клипове, дори и във фонов режим. Creator’s App предлага и удобен начин за обновяване на софтуера на камерата.

За лесно и удобно стриймване на живо с високо качество, просто свържете ZV-1 II към PC или смартфон с USB кабел (продава се отделно в търговската мрежа), за да я използвате като уеб камера. Видеото по време на онлайн срещи или стрийминг на живо може да изглежда по-добре с помощта на Creative Look, който подобрява външния вид на кожата и променя цветовите настройки. Лицата изглеждат по-ясни и ярки (Face Priority AE), а очите са винаги на фокус (Real-time Eye AF).

Екологичен и достъпен дизайн

ZV-1 II е специално разработена да бъде устойчива в съответствие с поетия от Sony ангажимент за едно устойчиво бъдеще чрез глобални инициативи като Road to Zero и заложените цели за възобновяема енергия до 2030 г. За тялото на камерата са използвани активно рециклирани материали, включително SORPLASTMxiv, които намаляват въздействието върху околната среда без това да е за сметка на функционалността. За отделните опаковки е използвана уникалната рециклирана хартия "Original Blend Material", разработена от Sony, която не използва пластмаса и е лесна за рециклиране. Изработена от материали като бамбук, влакна от захарна тръстика и рециклирана хартия, събрана от пазара, тя е едновременно екологична и с гарантирано високо качество.

ZV-1 II предлага функции за достъпност, които улесняват работата с камерата по различни начини, включително функция за прочитане на екрана за хора с увредено зрение. Тези функции дават възможност на всеки да се наслади на удоволствието от това да снима и възпроизвежда. Когато функцията за прочит на екрана е активиранаxv, текстът от екрана с менюто се прочита на глас. Функцията за прочит на екрана може да се активира, като [Screen Reader] от менюто за настройки [Setup] се настрои на ON. Силата на звука при прочит на екрана може да бъде настроена от [Sound Options]. Освен това ZV-A II предлага и редица функции за постигане на прецизен фокус върху различни видове обекти. Real-time Eye AF може автоматично да разпознава и фокусира върху хора [Human] или животни [Animal], в допълнение към функцията за проследяване в реално време Real-time Tracking. С функциите Focus Magnification и Peaking можете по-лесно да фокусирате ръчно а Touch Focus, Touch Tracking и Touch Shutter позволяват на потребителите да фокусират, проследяват и снимат само с едно докосване върху обекта върху екрана на монитора. Функциите за достъпност на ZV-1 II (описани в спецификациите) са: Screen Reader, Touch AE, Focus Magnifier, Peaking Display, Real-time Eye AF, Real-time Tracking, Touch Focus, Touch Tracking, Touch Shutter, въртящ се LCD екран и персонализируеми функции.

Цена и наличност

Новият ZV-1 II ще бъде наличен от м. юни 2023 г. на приблизителна цена на дребно от 1 999 лв.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай