Събота,

Sony повиши цените на PlayStation 5 почти в целия свят заради високата инфлация

От: Кристиан Антонов -
806
Sony повиши цените на PlayStation 5 почти в целия свят заради високата инфлация
A
A
A

Джим Райън, президент и главен изпълнителен директор на Sony Interactive Entertainment, обяви в официалния блог на PlayStation, че компанията е решила да повиши цената на конзолата PlayStation 5 почти в целия свят. Това се дължи на нарастващата инфлация в световен мащаб.

Увеличението на цените ще засегне "избрани пазари" в Европа, Близкия изток, Африка, Азиатско-тихоокеанския регион, Латинска Америка и Канада. За САЩ не се планират промени.

Европейските PS5 ще поскъпнат с 50 евро, британските PS5 - с 30 паунда, японските PS5 - с 5000 йени и т.н. В по-голямата си част промените ще влязат в сила от днес, 25 август. Пълният списък на новите цени е представен по-долу:

    Европа - 550 евро (за версия с диск) и 450 евро (за версия без диск);

    Великобритания - £480 и £390;

    Япония (от 15 септември) - 60 478 йени и 49 478 йени;

    Китай - 4300 и 3500 йени;

    Австралия - 800 и 650 австралийски долара;

    Мексико - 15 000 и 12 500 песос;

    Канада - $650 и $520 канадски долара.

Фактът, че дадена страна не е включена в списъка на горепосочените региони, не означава, че тя няма да бъде засегната от корекциите. Sony Interactive Entertainment съветва да се консултирате с местните търговци на дребно за подробности.

Според Райън решението за повишаване на цената на PlayStation 5 не е било лесно за Sony Interactive Entertainment, но е било наложително в настоящите икономически условия. "Наблюдаваме висока глобална инфлация, както и негативни валутни тенденции, които се отразяват на потребителите и оказват натиск върху много индустрии", обяснява Райън причините за повишаването на цената на PS5.

PlayStation 5 дебютира през ноември 2020 г. и вече са продадени 21,7 милиона системи в световен мащаб. Конзолата продължава да бъде дефицитна стока поради проблеми с доставките, но Райън увери, че компанията работи усилено, за да коригира тази ситуация.


Всички новини от категория Технологии.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Още от категорията