Sony гледа сериозно към пазара на електромобили

Компанията обединява усилия с някои от най-големите компании в сегмента

Sony гледа сериозно към пазара на електромобили | StandartNews.com

Sony, емблематичната компания за електроника, известна с производството на конзоли за видеоигри и телевизори, се подготвя да навлезе в сферата на електромобилите. За това се говори от няколко години, а японската марка вече показа прототип на първото си превозно средство.

Sony стартира програмата си за разработка на електромобили преди две години. Нещата вече са отвъд правенето на планове и Sony привлича партньори, които могат да ѝ помогнат да разработи и реално да създаде годни за движение автомобили.  Пътят към жизнеспособно електрическо превозно средство минава през множество трудности и пречки за изграждането на успешна автомобилна марка. В това се включват осигуряване на функционираща верига за доставки, производство, тестване и др.  Действията все още са към фазата на проектиране и не включват стотиците допълнителни служители, които Sony ще трябва да наеме, за да подпомогне усилията си в областта на електромобилите.

Компанията ще се изправи срещу всички останали производители на автомобили и няколко добре финансирани стартъпи, някои от които вече са започнали да доставят нови електрически превозни средства на клиентите.  Sony разполага с два прототипа и вече е осигурила партньорство с Magna International, която притежава завод в Австрия. Bosch и други известни доставчици на автомобилни части също имат договори с японската компания, така че много от необходимите елементи вече са налице или ще са реалност съвсем скоро.

Защо Sony иска да се впусне в такъв труден бизнес?

Производителят на PlayStation вижда възможност да увеличи приходите си чрез абонаментни услуги за съдържание и други платени функции, които могат да бъдат вградени в автомобилите.  Представители на компанията признават, че пренебрегването на електрическите превозни средства е риск, тъй като нейните ръководители вярват, че именно те ще трансформират автомобилната индустрия по същия начин, по който iPhone трансформира мобилните телефони преди повече от десетилетие.

A тук ще намерите още технологични новини!

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай