Сряда,

Sony гледа сериозно към пазара на електромобили

От: Кристиан Антонов -
Sony гледа сериозно към пазара на електромобили
A
A
A

Sony, емблематичната компания за електроника, известна с производството на конзоли за видеоигри и телевизори, се подготвя да навлезе в сферата на електромобилите. За това се говори от няколко години, а японската марка вече показа прототип на първото си превозно средство.

Sony стартира програмата си за разработка на електромобили преди две години. Нещата вече са отвъд правенето на планове и Sony привлича партньори, които могат да ѝ помогнат да разработи и реално да създаде годни за движение автомобили.  Пътят към жизнеспособно електрическо превозно средство минава през множество трудности и пречки за изграждането на успешна автомобилна марка. В това се включват осигуряване на функционираща верига за доставки, производство, тестване и др.  Действията все още са към фазата на проектиране и не включват стотиците допълнителни служители, които Sony ще трябва да наеме, за да подпомогне усилията си в областта на електромобилите.

Компанията ще се изправи срещу всички останали производители на автомобили и няколко добре финансирани стартъпи, някои от които вече са започнали да доставят нови електрически превозни средства на клиентите.  Sony разполага с два прототипа и вече е осигурила партньорство с Magna International, която притежава завод в Австрия. Bosch и други известни доставчици на автомобилни части също имат договори с японската компания, така че много от необходимите елементи вече са налице или ще са реалност съвсем скоро.

Защо Sony иска да се впусне в такъв труден бизнес?

Производителят на PlayStation вижда възможност да увеличи приходите си чрез абонаментни услуги за съдържание и други платени функции, които могат да бъдат вградени в автомобилите.  Представители на компанията признават, че пренебрегването на електрическите превозни средства е риск, тъй като нейните ръководители вярват, че именно те ще трансформират автомобилната индустрия по същия начин, по който iPhone трансформира мобилните телефони преди повече от десетилетие.

A тук ще намерите още технологични новини!


Всички новини от категория Технологии.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Още от категорията

Валутни курсове

По курса на БНБ
Валута Лева (BGN) Обратен курс за 1 лев
CHF 1.70725 0.585737
GBP 2.24388 0.445657
USD 1.71204 0.584099
Виж всички