Ще строи ли Google кампус в Сан Хосе

Проектът е спрян за момента

Ще строи ли Google кампус в Сан Хосе | StandartNews.com

Google е спрял строителството на своя кампус „Downtown West" в Сан Хосе, Калифорния, за който се планираха хиляди кв.м офиси, 4000 жилищни единици, търговски и културни площи и 15 акра паркове. Градът вярваше, че проектът може да достигне стойност от 19 милиарда долара и да предложи 20 000 работни места след повече от десетилетие работа.

Google не отрича слуховете и в заявление казва, че все още са ангажирани със Сан Хосе в дългосрочен план и вярват във важността на проекта.

От CNBC посочват, че Google в момента се опитва да намали офис пространството, вместо да го увеличи, до степен, че ще понесе разходи от половин милиард долара през това тримесечие. Компанията съкрати 12 000 работни места през януари.

„Въпреки че източниците са оптимисти, че в даден момент ще бъде построен кампус и казаха, че представители на Google са изразили ангажимент за това, те са загрижени, че проектът може да не достигне мащаба, обещан в първоначалния генерален план“, пише CNBC .

Кметът на Сан Хосе Мат Махан омаловажи историята, като каза, че нищо не се е променило освен преоценката на графика за строителство. Той обаче не каза нищо за това колко време може да отнеме преоценката или кога Google може да възобнови.

Кампусът в Сан Хосе беше спорен от самото начало и дори предизвика протести: Google прекара четири години в убеждаване на града, правейки множество отстъпки и обособявайки целия кампус като нов квартал , преди проектът да бъде одобрен през 2021 г.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай