САЩ започва планове за 6G мрежа

5G в страната обаче изостава

САЩ започва планове за 6G мрежа | StandartNews.com

Белият дом планира да започне да обсъжда стратегии за изграждане на безжична технология от следващо поколение 6G. Прибързаните действия се отдават на факта, че администрацията на Белия дом иска да възстанови САЩ като лидер в безжичната свързаност, както и внимателно да планира нови технологии, които ще бъдат от съществено значение за националната сигурността и по-широката икономика.

Белият дом иска да „вземе уроците, научени от 5G за важността на ранното включване и устойчивост, каза служителят, и да го приложи към разработването на 6G мрежа, която „оптимизира производителността, достъпността и сигурността“.

В сравнение с 4G, новата 5G технология обеща значително подобрена производителност по отношение на скорости, надеждност и нулево време на забавяне, отваряйки вратата за всичко - от нови хирургични процедури и по-безопасен транспорт до по-завладяващи видеоигри.

Въпреки че внедряването на 5G инфраструктурата в САЩ е почти завършено – последните няколко оператора стартираха своите 5G услуги през 2022 г. – приемането от страна на потребителите все още изостава от 4G в страната. ABI Research прогнозира, че до края на 2023 г. повече от 270 милиона абонати ще използват 4G свързаност, в сравнение с малко над 170 милиона абонати на 5G.

По-ограниченото приемане на 5G в САЩ може да се отдаде и на факта, че мрежовата инфраструктура на 5G се развива по-бавно от очакваното. В резултат на това 5G мрежите са по-малко мощни и потребителите може да видят по-малко стимули да плащат премия за 5G свързаност.

Не е ясно как ще изглежда 6G. Очаква се тя да е комбиниране на елементи като AI, усъвършенстван софтуер, облачни изчисления и авангардни полупроводникови чипове, да може да създаде по-бързи мрежи за поддръжка на приложения в здравеопазването, енергетиката, транспорта, водата и селското стопанство.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай