Петък,

Само 180 000 души в САЩ плащат за Тwitter Blue

От: екип на Стандарт -
479
Само 180 000 души в САЩ плащат за Тwitter Blue
A
A
A

Илон Мъск може би ще трябва да измисли много повече начини да направи Twitter Blue привлекателен за потенциалните абонати, ако иска абонаментната услуга да бъде основен източник на приходи. Според The ​​Information само 180 000 души в САЩ са плащали за абонамент за Twitter до средата на януари, което е около 0,2 процента от месечните активни потребители на уебсайта. Изданието също разкрива, че 62 процента от плащащите потребители на компанията живеят в САЩ. Това означава, че Twitter има приблизително 290 000 абонати по целия свят. 

Twitter Blue струва $8 на месец за потребители, които плащат през мрежата - или $7, ако плащат за годишен абонамент - и $11 за тези, които плащат чрез магазините за приложения на Apple или Google.  С текущия брой плащащи потребители уебсайтът печели само $27,8 милиона годишно от своите абонаментни услуги. 

Както отбелязва The Information, Мъск е заявил на служителите на Twitter, че иска половината от приходите на уебсайта да идват от абонаменти. Тъй като компанията трябва да плаща над 1 милиард долара годишно само лихви от заемите, взети от Мъск, когато закупи уебсайта, изпълнителният директор се стреми към приходи от 3 милиарда долара за 2023 г. Twitter трябва да има доста абонати за да спечелите половината от тях от Blue. Една възможност, която компанията обмисля да печели повече от своите абонаментни услуги, е да предложи ниво на членство с по-висока цена, което позволява на потребителите да сърфират в уебсайта без реклами. Съобщава се също така, че Twitter планира да таксува фирмите $1000 на месец за техните златни значки за проверка и допълнителни $50 на месец за всеки акаунт, свързан с тях. 


Всички новини от категория Технологии.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com