С 5.5G технологията бизнес възможностите ще надхвърлят свързаността

Дейвид Уан, председател на борда на директорите и УС за ИКТ инфраструктура на Huawei, изнесе ключова реч, озаглавена "Иновации, осветяване на ерата на 5.5G"

С 5.5G технологията бизнес възможностите ще надхвърлят свързаността | StandartNews.com

По време на win-Win седмицата на иновациите в Huawei, Дейвид Уан, председател на борда на директорите и на Управителния съвет за ИКТ инфраструктура на Huawei, изнесе ключова реч, озаглавена "Иновации, осветяване на ерата на 5.5G". В речта си Уан говори за следващата еволюция на 5G технологията, която компанията кръщава 5.5G и пътната карта за иновации на индустрията за следващите пет до десет години.

"Гледайки напред към 2025 г., истинското разнообразие и значението на изискванията за мрежови услуги ще създадат огромен нов пазарен потенциал", каза Уан. "Тук сме, за да обсъдим тези възможности с операторите и партньорите от индустрията и да проучим иновациите, от които се нуждаем, за да помогнем за проправяне на пътя към 5.5G."

Huawei предложи 5.5G за първи път на 11-ия Глобален форум за мобилен широколентов достъп през 2020 г., и F5.5G (или фиксирана 5.5G) на глобалната среща на върха на анализаторите този април. Оттогава индустрията се вдъхновява за нови идеи и най-добри практики.

Според Уан, новите разработки в цифровата технология трябва да подкрепят в реално време един ангажиращ и по-завладяващ опит в дигиталния свят и постепенно да направят 10 Gbps мрежата на разположение навсякъде по света.

Що се отнася до индустрията, дигитализацията вече е влязла в бързата лента. Изкуственият интелект ще бъде напълно интегриран в производствените процеси на предприятията, а размерът на пазара на 5.5G IoT ще нарасне бързо. Сътрудничеството между роботите и хората в сложни сценарии ще наложи по-големи изисквания на индустриалните полеви мрежи от следващо поколение

За да добави нова стойност към дигиталния живот и развитие, 5.5G ще предостави 10 Gbps потребителски опит чрез MIMO технология. Тя може да се похвали с по-голяма честотна лента, по-висока ефективност на спектъра и по-широка модулация.

По време на събитието за първи път Уан предложи Net5.5G, определяйки еволюцията на IP мрежите, за да отговори на нарастващото търсене на изчислителна мощност от интелигентни приложения. "Тъй като цифровизацията се наложи, интелигентните приложения ще бъдат широко комерсиализирани, а изчислителни ресурси ще бъдат разположени в множество облаци", каза Уан. "Бизнесът трябва да използва изчислителната мощност от множество облаци на по-ниски разходи, с по-голяма ловкост и гъвкавост.

За тази цел трябва да продължим да правим иновации и да изграждаме системата IPv6, за да помогнем на индустрията да процъфтява. Ето защо предложихме Net5.5G."

Чрез 5.5G технологията бизнес възможностите ще надхвърлят свързаността – ще включи преживявания, което ще доведат до изобилие от нови приложения. Диверсифицираните изчислителни технологии ще позволят диверсифицирани приложения.

В ерата на 5.5G изчислителните архитектури ще бъдат предефинирани, за да повишат 10 пъти изчислителната ефективност  чрез чип инженеринг и пълни междусистемни архитектури.

Съхранението, ориентирано към данни, ще пробие съществуващите граници в архитектурата за съхранение.

Развитието в областта на екологосъобразните технологии и иновациите на системно равнище ще повиши енергийната ефективност. Huawei разработи иновативни решения за зелени обекти, зелени мрежи и зелени операции за увеличаване на капацитета на мрежата и намаляване на потреблението на енергия на бит.

Win-win Седмицата на иновациите в Huawei се проведе от 18 юли до 21 юли в Шънджън, Китай.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай