Сряда,

Руските потребители няма да могат да купуват приложения от Google

От: Кристиан Антонов -
310
Руските потребители няма да могат да купуват приложения от Google
A
A
A

Днес стана ясно поредното ограничение, на което ще са подложени всички потребители в Русия, заради нахлуването на войски в Украйна. Google е поредната компания, която ограничава присъствието си на руския пазар като спира възможността за купуване на приложения или абонаменти, чрез Android магазина Google Play.

Всички съществуващи абонаменти ще останат в сила, но няма да могат да бъдат подновени след изтичане на платения период. Проблемите с платеното съдържание ще се появят поради спирането на системите за плащане.

"В близко бъдеще системата Google Play за руските потребители ще бъде спряна", заявиха от Google. - По време на спирането няма да е възможно да се купуват приложения, цифрови продукти или игри, нито да се извършват плащания за абонаменти."

Според представители на Google в официално изявление на уебсайта на компанията потребителите все още ще могат да изтеглят безплатни приложения и да ги използват без ограничения. Достъпът до вече закупени приложения и игри също остава непроменен.

Повече технологични новини може на намерите тук.


Всички новини от категория Технологии.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Валутни курсове

По курса на БНБ
Валута Лева (BGN) Обратен курс за 1 лев
CHF 1.70725 0.585737
GBP 2.24388 0.445657
USD 1.71204 0.584099
Виж всички