Руските потребители няма да могат да купуват приложения от Google

Достъпът до вече закупени приложения и игри също остава непроменен

Руските потребители няма да могат да купуват приложения от Google | StandartNews.com

Днес стана ясно поредното ограничение, на което ще са подложени всички потребители в Русия, заради нахлуването на войски в Украйна. Google е поредната компания, която ограничава присъствието си на руския пазар като спира възможността за купуване на приложения или абонаменти, чрез Android магазина Google Play.

Всички съществуващи абонаменти ще останат в сила, но няма да могат да бъдат подновени след изтичане на платения период. Проблемите с платеното съдържание ще се появят поради спирането на системите за плащане.

"В близко бъдеще системата Google Play за руските потребители ще бъде спряна", заявиха от Google. - По време на спирането няма да е възможно да се купуват приложения, цифрови продукти или игри, нито да се извършват плащания за абонаменти."

Според представители на Google в официално изявление на уебсайта на компанията потребителите все още ще могат да изтеглят безплатни приложения и да ги използват без ограничения. Достъпът до вече закупени приложения и игри също остава непроменен.

Повече технологични новини може на намерите тук.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай