Ревю на швейцарския мъжки часовник Christophe Claret Napoleon Minute Repeater Tourbillon

Часовниците се предлагат в лимитирано издание по 8 броя

Ревю на швейцарския мъжки часовник Christophe Claret Napoleon Minute Repeater Tourbillon | StandartNews.com

Дори 200 години след смъртта му, Наполеон Бонапарт все още е популярна фигура. ​​Дотолкова популярна, че когато излезе най-новият мъжки часовник Christophe Claret Napoleon, той стана почти заразен. Наполеон все още е герой. Един човек, който очевидно се свързва с историческия военачалник, е г-н Кристоф Кларе - талантливият френско-говорящ швейцарски часовникар на едноименната марка Christophe Claret. През 2021 г. той пусна малка лимитирана серия от мъжки часовници с тема Наполеон, всеки с ръчно рисуван циферблат, оборудван с автоматичен механизъм, турбийон и минутен репетир (усложнение при часовниците, издаващо мелодия).

Часовниците Christophe Claret Napoleon се предлагат във вариант с корпус от титан или корпус от 18k червено злато. Всяка от тези версии ще бъде лимитирано издание от по 8 броя. Вдъхновението за часовниците е 200-ата годишнина от смъртта на Наполеон Бонапарт през 1821 г. Ръчно рисуваните циферблати празнуват една от военните кампании на Наполеон. Мостът над въртящия се турбийон в часовника е направен така, че да прилича на медала, който празнува френския национален орден на Почетния легион. Това е медал, който специални хора все още могат да спечелят днес и е основан от Наполеон през 1802 г. В средата на медала е знакът с орел на Наполеон.

Когато функцията за минутен репетир е в действие, часовникът рекламира серия от jaquemarts, които анимират циферблата. Jaquemarts са специфични форми на механизми, които са свързани с работните части на усложнението в минутния репетир. В продължение на буквално стотици години подобно механично изкуство е украсявало сложни звънящи часовници (в интернет всеки може да се запознае какво е Jaquemarts).

Кристоф Кларет направи отпечатък за себе си преди повече от 25 години като майстор на минутните ретранслатори и други музикални часовници с висока сложност. Днес той продължава тази традиция със солидна архитектура на механизмите, която подобрява и осъвършенства от години. С други думи създаването на часовник с репетир и циферблат от Jaquemart е точно в неговата стихия. Вмъкването на система за регулиране на точността, базирана на часовникарското усложнение турбийон, просто може да се нарече създаване на луксозни мъжки часовници от най-висок клас, допълват от сайта Chasovnici-bg.com.

Циферблатите на часовника включват ръчно гравирана основа, която включва серия от фигурки и след това е напълно ръчно рисувана в миниатюра. Такива картини се правят под увеличение с помощта на лупи и с помощта на четки, които често са само с една четина (космите от катерица са популярен избор). Този процес може да отнеме седмици, ако не и месеци на рисуване. Така че, когато харчите солидно количество пари за часовник от рангът на швейцарска марка като брандът Christophe Claret, голяма част от това, за което плащате, са стотиците часове майсторско време. Детайлите са доста интензивни и когато погледнете дори малките изражения на лицето и тоалета на изрисуваните военни фигури, е трудно да не бъдете впечатлени от произведенията на изкуството.

Механизмът в този уникален мъжки часовник Christophe Claret Napoleon е известен като калибър NBC98. Произведен собственоръчно от г-н Кларет, механизмът с ръчно навиване се състои от 511 части и работи на 3Hz с 60 часа резерв на мощността. 60-секундният турбийон е съчетан не само с минутен ретранслатор, но и с пълен Уестминстърски минутен репитър с катедрални гонгове. Това предполага нивото на музикалните ноти и дължината на базираната на звука система за отчитане на времето. Уестминстърските камбанки с четири ноти са свързани с фигурка на Jaquemart на циферблата. Когато минутният репетир е активиран, малките фигурки се движат игриво. Това е много сложно „представление”, което те кара да се усмихваш широко и да се забавляваш истински. Титаниевата версия на часовника Napoleon естествено има по-добър звук от златната версия, като се има предвид, че титанът е по-добър резониращ материал от златото (което поглъща звука). Въпреки това много хора, които купуват луксозни мъжки часовници от този клас, все още предпочитат да носят благородни метали на ръката си и по този начин Christophe Claret предлага всеки от часовниците както във версия от титан, така и във версия от 18k червено злато.

Самият корпус на часовника е сравнително голям с диаметър 46 мм и дебелина 15 мм (водоустойчив до 30 метра). Можете да видите на снимките как изглежда на ръка, която вероятно е твърде малка за по-дългите рога на корпуса и дебелината на самия корпус. В сравнение с повечето други модерни мъжки часовници на Christophe Claret, кръглият корпус е с по-класически вид (марката има много футуристични и силно екстравагантни модели часовници). Интересното е, че часовникът се предлага с каишка от „зеленчукова кожа“, за разлика от такава, изработена от алигатор или крокодил, което може да се очаква от ръчен часовник на такава висока стойност.

Ако обърнете корпуса на часовника, ще имате прекрасна гледка към изключително сложния механизъм, който отново има „N“ за Наполеон на един от видимите мостове. Имайте предвид, че версията от 18k червено злато има същия мост в съответстващ червено-златист тон, докато титаниевата версия има изцяло монохроматична цветова схема на механизма. Механичното - това е част, която Кристоф Кларе прави най-добре, и тъй като Наполеон е своеобразен герой за него, в неговите произведения са вложени много време и гордост, за да се появи на бял свят тази интересна колекция от ограничени серии ултралуксозни мъжки часовници. Цената за часовниците Christophe Claret Napoleon от титан е 590 000 швейцарски франка, а версиите от 18-карата червено злато са на цена от 620 000 швейцарски франка.

Със съдействието на онлайн магазин Chasovnici-bg

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай